Osam pogodaka i poniženi Sunderland na Goodisonu

Pobjeda Evertona protiv Sunderlanda

Osam pogodaka i poniženi Sunderland na Goodisonu

Midhat Šljivak

Everton je u 11. kolu Premier lige pregazio Sunderland na Goodison Parku s uvjerljivih 6:2.

Sjajan meč ponudila su ova dva tima, a na kraju su postigli osam pogodaka uz mnogo dobrih šansi. 

Krenulo je dobro po domaće. Deulofeu je u 19. minuti pogodio za prednost Evertona, da bi Arouna Kone u 31. minuti povećao prednost na 2:0. Prethodno su gosti pogodili dvije stative u uvodnim minutama meča.

Uspio je Sunderland da se vrati. Jermain Defoe je u nadoknadi prvog dijela prekrasno pogodio za 2:1, da bi Steven Fletcher nakon pet minuta igre u nastavku, izjednačio rezultat na 2:2.

Ipak, nastavak susreta potpuno je pripao Evertonu. Coates je autogolom donio novu prednost Karamelama, da bi zatim pogađali Lukaku i još dva puta Kone za konačnih 6:2.

Premier liga, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Sunderland 6:2 (Deulofeu 19', Kone 31', 62', 76', Coates 55'ag, Lukaku 60' / Defoe 45+4', Fletcher 50')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.