Odabrao je Kinu u najboljim godinama: "Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja"
Foto - EPA

Oscar sasvim iskren

Odabrao je Kinu u najboljim godinama: "Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja"

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Oscar (30) šokirao je svijet fudbala kada je prije četiri godine napustio Chelsea i otišao u kineski Shanghai.

Oscar je igrao zaista odlično u dresu londonskih Plavaca. Imao je sasvim dobar ugovor, ali potom je došla ponuda iz Kine koja se jednostavno nije mogla odbiti.

Shanghai SIPG mu je ponudio nešto više od 20 miliona eura neto po sezoni. Takvu platu nigdje u Evropi ne bi dobio i nije bilo nikakve dileme hoće li ponudu prihvatiti.

Chelsea je također dobro prošao u ovom transferu. Dobio je 60 miliona eura, a Oscar je bez ikakvih okolišanja uvijek govorio da je u Kinu došao zbog novca.

"Kina ima finansijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju finansijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i nastavio je:

"Ja dolazim iz siromašne porodice koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora".

Oscara kritike zbog odlaska iz Evrope u najboljim godinama nikad nisu pogađale.

"Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je Oscar.

Brazilski fudbaler je i po samom dolasku u Kinu 2017. godine priznao da je tu došao zbog novca.

"Da mi novac ne treba ne bih uopšte napuštao Brazil. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar.

Oscar je za Shanghai SIPG (danas Shanghai Port) odigrao 146 utakmica i postigao je 44 pogotka.

Prethodno je ovaj 30-godišnjak igrao pet godina za Chelesea, tri za Internacional i dvije godine za Sao Paulo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
U Chelseaju je inače igrao za kikiriki pa bi bio siromašan u starosti
19 2
emial766
Jest ovde bi raja rekla ne za 2-3 puta vecu platu da vam ponudi. I da je ostao u Evropi nebi napravio neki trag. Tamo ga mozda budu pamtili i kao legendu cak i poslje fudbala moze koja reklamica past za veliku lovu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije