'Opasan' video se pojavio sa Osijekove Opus Arene, da li će navijači danas na stadion?

Klub je istakao da su urađeni dodatni pregledi

'Opasan' video se pojavio sa Osijekove Opus Arene, da li će navijači danas na stadion?

S. Mlaćo

Hrvatski Santiago Bernabeu nazvan je dom NK Osijek Opus Arena.

Opus Arena u Osijeku zaista je fenomenalno izdanje, no javili su se i prvi problemi. Naime, na facebook stranici Osijek moj grad objavljeno je da se i dalje urušava beton ispod stadiona.

Brzo je objava postala hit, pa su se mnogi prepali i kazali da neće dolaziti na stadion, te tako ugrožavati svoju sigurnost.

Sve je snimljeno tokom utakmice Osijeka i Dinama, pa su domaćini morali reagovati. Ranije je objavljeno da tokom utakmica imaju i problema sa električnom energijom, što se moglo i vidjeti u par navrata.

Osijek danas od 17 sati igra meč prvenstva protiv Varaždina, te su iz kluba obavili dodatne preglede prelijepog stadiona.

Naveli su da je sigurnost prisutnih na prvom mjestu, te da više nema stvari koje predstavljaju opasnost za iste.

Oglasi

I dalje se urušava beton ispod stadiona....

Posted by Osijek moj grad on Monday, March 4, 2024

Nogometni klub Osijek, odmah nakon uočenih problema s oštećenjem armirano-betonske kose grede u sklopu tribine Istok tijekom prethodne domaće utakmice s Dinamom, obavio je sa stručnim osobama izvanredni pregled građevine. Dakako da nam je svima na prvom mjestu sigurnost svih koji dolaze na Opus Arenu, bilo kao gledatelji ili su na stadionu angažirani po bilo kojoj osnovi.

U Potvrdi izdanoj od strane glavnog nadzornog inženjera Darka Ojvana i nadzornog inženjera Hrvoja Sučića potvrđeno je da su svi radovi na uklanjanju rastresitih dijelova zaštitnog sloja betona obavljeni te više ne predstavljaju bilo kakvu opasnost za sigurnost bilo kojeg korisnika stadiona, odnosno posjetitelja na Opus Areni.

Stoga NK Osijek i ovom prigodom poziva sve svoje navijače i simpatizere da i ovaj put budu uz Bijelo-plave, na utakmici s Varaždinom (petak u 17 sati), bez ikakve bojazni za vlastitu sigurnost, a uz uobičajeni komfor na mjestima koja inače zauzimaju."

Novi stadion u Osijeku je poklon Mađarske vlade gradu na Dravi i još jedan čin širenja mađarskog utjecaja preko sporta na regionalne zemlje.

Osijekova Opus Arena u zapadnom dijelu grada ima kapacitet 13.005 mjesta, izgradnja je počela 2018. godine, a cijeli projekt koštao je 80 miliona eura. Ovo je pravi nogometni stadion, bez atletske staze, s publikom tek nekoliko metara udaljenom od igrališta, što je za Osijek revolucionarna promjena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Opus Arena je treći novoizgrađeni stadion u Hrvatskoj i vjeruje se da je trenutno jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Evrope.

Inače, Mađari su već finansirali gradnju stadiona slovačkog prvoligaša DAC iz Dunajske Strede, rumunskog Sepsija, srbijanskog TSC-a, s tim da je osječki stadion najveći od spomenutih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi