Dinamo se u finišu utakmice izvukao u Slavoniji
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Osijek bio blizu trijumfa

Dinamo se u finišu utakmice izvukao u Slavoniji

H. Zilić

Derbi duel 25. kola HNL-a odigrali su Osijek i Dinamo, utkamica veoma bitna za vrh tabele, kako u borbi za titulu, tako i u borbi za Evropu. Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 1:1.

Otvoren početak s obje strane, bilo je prilika, lijepih akcija, ali mreže su mirovale. Dinamo je prijetio preko Baturine, domaći fudbaleri preko Pušića.

Zatišje sve do 26. minute, a onda pogodak i eksplozija na stadionu u Osijeku. Mierez je asistirao, a Bukvić pogodio za vodstvo odmaćih od 1:0.

Imao je Osijek još jednu dobru priliku u finišu prvog poluvremena, ali odbrana Dinama je dobro reagovala.

Gosti iz Zagreba u prvom poluvremenu nisu imali nijedan šut u okvir gola, bila su tu četiri pokušaja sa distance, ali lopta je otišla van okvira gola golmana Malenice, tako da je ostalo 1:0 do kraja prvog poluvremena.

Oglasi

Nastavak duela donosi ofanzivniju igru Dinama koji je na startu drugog poluvremena dva puta zaprijetio golu Osijeka, ostalo je 1:0.

Dosta bolja igra Dinama u nastavku, imali su dvije dobre prilike prekom Baturine i Petkovića, dva udarca u okvir gola, ali odbrana Osijeka nije dala svoju mrežu.

Do kraja utakmice ipak pogodak Dinama. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade Kulenović pogađa za 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Lider je Rijeka sa 53 osvojena boda, prati je Hajduk sa 52 boda, Dinamo sada ima 48 bodova, ali Modri iz Zagreba imaju i utakmicu manje u odnosu na vodeći dvojac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 25. kolo:

Osijek - Dinamo (1:0) 1:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
-5 je temperatura u Zagrebu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi