Osimhen promijenio menadžera: Ponovo je otvoren put transferu u Napoli

U Napulju se iščekuje veliko pojačanje

Osimhen promijenio menadžera: Ponovo je otvoren put transferu u Napoli

Dugo se najavljuje veliki transfer sjajnog mladog napadača Lillea Victora Osimhena u Napoli.

Još prije nekoliko dana se pisalo da je sve gotovo, ali zapravo 21-godišnji Nigerijac sam još uvijek nije rekao "da".

Šta više, poželio je u jednom trenutku Osimhen odustati od transfera u Napoli, ali ne zbog toga što ne želi na San Paolo već što je zaključio da njegovi predstavnici žele sve sami završiti i isključiti njega iz konačne odluke.

Međutim, Victor Osimhen je dobio potreban mir i vrijeme da razmisli o svemu, a epilog je bila promjena menadžera.

Danas Sky Sport Italia piše da je Osimhen angažovao Williama D'Avilu da nadgleda njegov transfer u Napoli, pa je sada ponovo izgledno da će Nigerijac stići na San Paolo.

Inače, D'Avila se već brine za karijere nekolicine afričkih fudbalera, uključujući Younesa Belhandu, Samuela Kalua, Emmannuela Dennisa i ofanzivca Aston Ville Trezegueta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, piše se da su sada Osimhenovi dojučerašnji predstavnici spremni tužiti ga pred Sudom za arbitražu u sportu zbog "neopravdanog prekida saradnje".

Međutim, to je sada odvojen slučaj i ne bi trebao uticati na transfer u Napoli - vrijedan 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi