Osimova Jugoslavija sa Savićevićem i Prosinečkim danas budi uspomene jednom Fincu
Finski fotograf Juha Tamminen prisjetio se kako je kao dječak dozivao Savićevića na prijateljskom meču Finska - Jugoslavija

Samo je želio fotografiju

Osimova Jugoslavija sa Savićevićem i Prosinečkim danas budi uspomene jednom Fincu

E. Škorić

Dječak Juha Tamminen je imao veliku želju da napravi fotografiju sa velikim Dejanom Savićevićem tog 23. septembra 1989. godine, a na kraju ga je oduševio potez jugoslovenskih reprezentativaca.

Savićević je tada još bio igrač Crvene zvezde, kasnije je igrao u Milanu, a u meču Finske i Jugoslavije je naravno bio velika zvijezda domaće klince, kao i većina jugoslovenskih igrača.

Juha Tamminen je danas stariji finski fotograf, ali je kao devetogodišnjak trčkarao stadionom da napravi fotografiju s nekim od igrača Jugoslavije.

"Jugoslavija više ne postoji, ali 23. septembra 1989. su igrali prijateljsku utakmicu protiv Finske u Kuopiju. Prije nego što je počela utakmica, potrčao sam ka centru i viknuo Dejanu Savićeviću 'foto foto' i oni su svi zajedno stali. Učinite to danas u bilo kojem trenutku, istjerat će vas sa stadiona", kazao je Tamminen.

Robert Prosinečki, Dragan Stojković, Darko Pančev...

Dio te utakmice bio je i aktuelni selektor BiH Robert Prosinečki, zatim su igrali i Fahrudin Omerović, Dragan Stojković Piksi, Darko Pančev, Zoran Vulić... Selektor je bio legendanri Ivica Osim.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Strijelci za Jugoslaviju bili su Darko Pančev i Dejan Savićević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi