Oslabljeni Zrinjski pred imperativom pobjede
Zrinjski danas u Prijedoru

Prvaci žele ostati u igri za Evropu

Oslabljeni Zrinjski pred imperativom pobjede

M. Maksimović

Nogometaši Zrinjskog danas nakon dva duela protiv Željezničara, stižu u goste Rudaru iz Prijedora. Za aktuelne prvake ovo gostovanje stiže u vrlo nezgodnom trenutku. Rudar se bori za opstanak, na klupi je novi trener, dok Zrinjski ima dvije utakmice u kojima je napravio vrlo malo, a tu su povrede i žuti kartoni.

Gledajući tabelu, Zrinjski zaostaje šest bodova za vodećim Borcem, međutim priča o eventualnoj odbrani naslova prvaka, može ostati aktuelna samo ako danas sastav Dragana Jovića uzme puni plijen. U protivnom, u slučaju novog kiksa put prema Evropi će biti znatno otežan.

'' Protiv Željezničara smo ispustili nova dva boda na svom terenu i danas igramo utakmicu u kojoj je pred nama imperativ pobjede. Nažalost ni ovaj put nismo kompletni, nedostaju kartonirani Kordić i Marković dok su povrijeđeni Stojanović, Melher, Pavle Šušić, što svakako dodatno otežava našu situaciju. Znamo da će biti teško, ali mi imamo kvalitet da ostvarimo naš cilj '' rekao je Dragan Jović prije polaska njegove ekipe na put.
Inače, Zrinjski je krenuo na utakmicu u Prijedor dan ranije, a današnji susret su ''plemići'' dočekali u Sanskom Mostu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.