Ostaje li Allegri? Predsjednik Juventusa dao dvosmislen odgovor
Foto: EPA

Spremaju se promjene u Torinu

Ostaje li Allegri? Predsjednik Juventusa dao dvosmislen odgovor

U italijanskim medijima posljednjih sedmica sve više se špekuliše o tome hoće li Juventus dobiti novog trenera.

Nakon što je i ove godine 'prodefilovao' Serijom A i osvojio osmu uzastopnu titulu, šampion Italije uveliko kuje planove za budućnost koji se tiču potencijalnih promjena u igračkom, ali i stručnom štabu.

Dakle, osim što se brojna fudbalska imena dovode u vezu s torinskim klubom, neće biti iznenađujuće i ukoliko Massimiliano Allegri nakon pet godina napusti klupu Bianconera. Pojedini mediji iz Italije pišu kako u Juventusu razmatraju da se raziđu s Allegrijem zbog zasićenosti taktikom i načina na koji vodi tim, no sve je, naravno, još u domenu špekulacije.

Odluka o Allegrijevoj budućnosti će pasti u direktnom razgovoru koji trener bude imao sa Andreom Agnellijem, a jučerašnje pojavljivanje predsjednika kluba na jednoj dobrotvornoj priredbi nije moglo proći bez pitanja o samom treneru.

"Šta će biti sa Allegrijem? Ostaje, ali sve zavisi od njega", dvosmisleno je rekao Juventusov predsjednik Angelli.

Italijani su uvjereni da je Allegri voljan produžiti saradnju s Juventusom, ali da osnova sukoba sa sportskim dijelom rukovodstva leži u tome što insistira na sprovođenju revolucije u Juventusu. Tačnije, on traži četvoricu fudbalera svjetske klase, poput Pogbe i vjerovatno Icardija, a spreman je pritom da se odrekne Mandžukića, Cancela, Dybale...

S obzirom da je Ramsey već osiguran, za nekoliko novih imena Juventus bi izgledao kao potpuno novi tim, međutim stav Angellija je takav da nemae potrebe da radikalnim promjenama i da je potrebno dovesti eventualno jednog ili dvojicu igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je na klupi Juventusa od 2014. godine. Osvojio je ukupno 11 trofeja, uključujući pet uzastopnih Scudetta, a tim je odveo i do dva finala Lige prvaka.

Kao mogući njegovi nasljednici pominju se, između ostalog, Antonio Conte, Maurizio Sarri, Pep Guardiola, Didier Deschamps...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi