Ostavio je Mourinha da čeka u hotelu: Da sam došao na sastanak, otišao bih u Englesku
Foto - EPA

Joaquin imao ponudu Chelseaja

Ostavio je Mourinha da čeka u hotelu: Da sam došao na sastanak, otišao bih u Englesku

M. Šljivak

Joaquin Sanchez je trenutno jedan od najstarijih fudbalera u španskoj La Ligi.

Iako je u julu proslavio 39 godina, sjajni ofanzivac igra zaista fenomenalno i niko ne bi mogao ni naslutiti da se bliži petoj deceniji života.

Većinu karijere Joaquin je proveo u Betisu. Počeo je u omladinskoj školi tima iz Seville, a zatim je dres prvog tima nosio od 2000. do 2006. godine.

Igrao je zatim pet godina u Valenciji, po dvije u Malagi i Fiorentini, da bi se 2015. godine ponovo vratio u Betis, gdje je istinska ikona.

Joaquin je 2005. godine mogao napraviti veliki transfer u Chelsea. Sve je bilo spremno za sastanak sa Joseom Mourinhom, ali se španski fudbaler nije pojavio.

U razgovoru za Daily Mail otkrio je šta se dešavalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bili su u hotelu, a ja sam se upravo vratio iz Madrida sa snimanja reklame. Znao sam da ću ako odem na sastanak sa Mourinhom otići u Englesku i odlučio sam da ne odem. Kasnije sam imao priliku da razgovaram sa njim i izvinio sam mu se. Rekao mi je da sam bio prvi igrač koji ga je odbio", rekao je Joaquin.

Godinu dana kasnije Joaquin je prešao u Valenciju i ko zna šta bi bilo sa njegovom karijerom da je prihvatio ponudu Josea i Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi