Otkrivamo imena prijavljenih fudbalera Metalleghea: Očekuje ih žestoka kazna?

Prijetili i vrijeđali sudije meča

Otkrivamo imena prijavljenih fudbalera Metalleghea: Očekuje ih žestoka kazna? · Saznajemo

A. Beganović

Prvenstvo u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a sve je izvjesnije da se putnik u Premijer ligu neće znati do posljednjeg kola.

Proteklog vikenda odigrani su susreti 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a jedan od derbija igran je u Jajcu.

Aktuelni lider Prve lige Velež slavio je s minimalnih 1:0 i tako je ostao na čelu tabele, a ovaj meč dobio je i svoje treće poluvrijeme.

Naime, fudbaleri domaćeg Metalleghea su nezadovoljni suđenjem stvari uzeli u svoje ruke.

Kako je SportSport.ba već ranije pisao, petorica fudbalera su verbalno napali i prijetili sudijama ovog meča koji su odmah nakon toga sve prijavili delegatu.

SportSport.ba saznaje da su prijavljeni Dženan Haračić, inače kapiten Metalleghea, Rijad Pljevljak, Sanel Kovač, Deni Simeunović i Marko Sušac, kao i službeni predstavnik kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Takođe SportSport.ba saznaje da s obzirom na napisano u izvještaju, odnosno s obzirom na svojevrsno svjedočenje sudija, pomenuti fudbaleri i službeni predstavnik ekipe iz Jajca mogu očekivati žestoke kazne.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine vjerovatno će u narednih dan-dva održati sjednicu nakon koje će se znati kakve kazne su dobili vinovnici ovog incidenta.

Podsjetimo, nakon 23. odigrana kola Velež se nalazi na čelu tabele sa 55 bodova, Olimpik je drugoplasirani sa bodom manje, dok je ekipa iz Jajca jedanaestoplasirana sa 29 bodova.

Top Komentari

6HM6
Nisu pobijedili i nema premija od Olimpika i odmah belaj,treba zabraniti igrati nogomet do kraja zivota smecari ;)
3 0
Dena33
Gdje si Deni govno jedno. Sta je, nebi premija od Olimpika da ločete u subotu. Hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti