Otkriveni dosjei Hrvata uhapšenih u Beogradu: Od brutalnih tuča do fakultetskih diploma

Svako od njih ima svoju priču

Otkriveni dosjei Hrvata uhapšenih u Beogradu: Od brutalnih tuča do fakultetskih diploma

Huligani koji su izazvali velike nerede tokom derbija Partizana i Crvene Zvezde iza sebe imaju veoma zanimljive životne priče.

Ante Firić, Damir Tovarović i Stjepan Mihovilović su trojica od šestorice huligana iz Hrvatske koji su izazvali haos na južnoj tribini stadiona Partizana, a srbijanski mediji donose veoma zanimljive priče o njima.

Ante Firić i Stjepan Mihovilović su policiji od ranije poznati po brojnim incidentima. Prvi je tokom mlađih dana često boravio iza rešetaka, a u prvi put je u policiji završio nakon što je optužen da je bio dio grupe koja je prebila hrvatskog ugostitelja Franu Žuvelu. On je tada iza rešetaka proveo mjesec dana bez mogućnosti kaucije. On je tokom sukoba prošlog vikenda zadobio nagnječenje mozga, kontuziju glave i povredu šake.

S druge strane, Mihovilović, poznatiji kao Klis, policiji je poznat nakon što je opljačkao benzinsku pumpu "Europa mill" i Prvu sportsku kladionicu još davne 2007. godine. On je u to vrijeme odslužio zatvrosku kaznu u Šibeniku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ipak, ono što je neočekivano je da jedan od njih, Tovarović, ima i fakultetsku diplomu. On je nekadašnji bokser koji je prije šest godina osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u ful kontaktu u Irskoj. Paralelno sa borilačkom karijerom uspio je da diplomira na Fakultetu okeanografije i ribarstva.

Sigurno je da pomenuta imena dugo vremena nećemo viđati na fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi