Splitski huligan u ljubavnom pismu otkrio: Ljube, tući ću se s njih 600
Najmlađi privedeni huligan koji je doputovao u Beograd, Ivan Ronald Mišković (18), iz hotela je pisao svojoj djevojci kojoj je prenio svoje planove koje je imao. (Foto: O. Bunić/RAS Srbija)

"Možda ću dobiti malo batina, ali..."

Splitski huligan u ljubavnom pismu otkrio: Ljube, tući ću se s njih 600

Šest dana nakon krvavih navijačkih incidenata u Beogradu, mediji u regionu se još uvijek bave raskrinkavanjem slučaja koji je nevjerovatno misteriozan.

U sukobima na južnoj tribini učestvovali su pretežno državljani Hrvatske, petorica se već nalaze u pritvoru dok je šesti član ekipe još uvijek u bolnici i on tek treba da izađe pred sudiju.

Prethodnih dana srpski mediji su objavili informaciju kako su oni u Beograd došli s jasnom namjerom da izazovu nerede. Navodno su bili plaćeni od bivših vođa navijača FK Partizan, koji su pokušali da se vrate na tron. Spominjale su se i "premije" od 8.000 eura od četvorice organizatora iz Srbije, ali i da je incident napravljen u sklopu vraćanja duga za isporučenu drogu koju Splićani nisu platili.

Međutim, sada se pojavio i još jedan dokaz da su Splićani došli ciljano izazvati nerede na utakmici. Najmlađi privedeni huligan koji je doputovao u Beograd, Ivan Ronald Mišković (18), iz hotela je pisao svojoj djevojci kojoj je prenio svoje planove koje je imao.

U ladici stola hotelske sobe pronađeno je pismo koje je Ivan želio poslati djevojci, a Blic navodi da je u njemu napisano sljedeće: "Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više. Organizovano nas je 150 i tući ću se s njih 600. Malo brinem, ali ne odustajem".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Policija i tužilaštvo koji su analizirali pismo smatraju da se može zaključiti da je Ivan pismo napisao i iz straha za svoj život, jer je znao gdje ide i sa kojim namjerama, a djevojci se u pismu obraćao sa "Ljube".

Hrvati su u Beograd stigli dva dana prije utakmice, a u narednim danima će se sigurno pojaviti još informacija o neviđenim neredima na derbiju Partizana i Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi