Otvoren put za transfer Muhameda Bešića

Seri otišao iz kluba

Otvoren put za transfer Muhameda Bešića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić, napustit će ovog ljeta ekipu Evertona, ali će i dalje svoj fudbalski hljeb zarađivati u Engleskoj.

Interes za bh. fudbalera pokazuje londonski Fulham. Tim sa Craven Cottagea spreman je platiti pet miliona funti za njegove usluge, a transfer je sve izvjesniji, jer veznjak Jean Michael Seri napušta klub.

Fudbaler iz Obale Slonovače posuđen je turskom velikanu Galatasarayu na jednu sezonu. Tim iz Istanbula imat će pravo da otkupi njegov ugovor na kraju sezone, a njegov odlazak znači da bi Fulham uskoro mogao krenuti po Bešića.

Reprezentativac BiH je velika želja menadžera londonskog tima Scotta Parkera. On ga vidi kao idealnog fudbalera za svoj vezni red i neće čuditi ukoliko Bešić u narednim danima postane član Fulhama.

Podsjetimo, Bešić se nije previše naigrao u timu sa Goodisona. Od dolaska 2014. godine odigrao je samo 56 utakmica, a dvije sezone je proveo na posudbi u Middlesbroughu.

Ovog ljeta je došlo vrijeme za rastanak i Bešić će po svemu sudeći karijeru nastaviti na Craven Cottageu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti