Sastav koji ledi krv u žilama: Everton će do kraja prelaznog roka postati prava mašinerija!

Karamele sastavljaju Dream team

Sastav koji ledi krv u žilama: Everton će do kraja prelaznog roka postati prava mašinerija!

Teme:

Dok je koncentracija tokom ljetnog prelaznog roka većinom usmjerena na najveće evropske klubove, oni manji često znaju neprimjetno sastaviti vrlo dobru ekipu i naredne sezne pomrsiti račune pomenutim velikanima.

Jedna od ekipa na koju treba obratiti pažnju do kraja prelaznog roka jeste Everton.

Iako Karamele do sada nisu ostvarile značajniji transfer osim dovođenja Fabiana Delpha iz Manchester Cityja i otkupa ugovora Andre Gomesa, čini se kako bi do kraja prelaznog roka mogle stvoriti pravi mali Dream team.

Ako je vjerovati engleskim medijima, trener tima sa Goodison Parka Marco Silva ovog ljeta na raspolaganju ima ukupno 250 miliona eura za pojačanja, a on će većinu tog novca uložiti kako bi stvorio atomski napad.

Već se sedmicama špekuliše kako je Everton zainteresovan za nekoliko zvijezda koje igraju u ofanzivnom dijelu terena, a čini se kako ta priča baš i nije 'šuplja'.

Karamele bi navodno mogle sastaviti ekipu koja bi, ako se zaista okupi, mogla napasti i najjače timove na Otoku.

Ako se sve želje Silve ispune, onda bi u napadu Evertona naredne sezone trebali gledati Moiseja Keana, Nicolasa Pepea, Davida Neresa i Diega Costu. Svi ovi fudbaleri povezivali su se u proteklom periodu s Evertonom, ali za sada još uvijek nijedan nije došao na Goodison.

Naravno, svaki od njih bi mnogo koštao Karamele, a posebno Pepe koji vrijedi preko 50 miliona eura. Neres bi bio za nekih 10-ak miliona jeftiniji, dok bi Costa i Kean mogli koštati po 35.

Treba reći i to da će Everton imati žestoku konkurenciju da dovede pomenute igrače. Za Pepea je zainteresovano gotovo pola Evrope, a najviše se ističe Bayern Minhen, dok je Neres želja i Arsenala. Diego Costa se povezivao sa Wolverhamptonom, a Kean sa odlaskom na posudbu u neki od klubova iz Serije A.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šta će od svega biti, još uvijek ne znamo, ali svakako da bi navijači Evertona bili presretni kada bi na Goddisonu sljedeće sezone gledali ovakav sastav:

Top Komentari

Zoilomas
Kean nece doci 10000000000000000000%
1 0
Deminutive
Budalice da je Pepe-a moguce za 50m dovesti to bi npr Bayern davno uradio. njeh ne daju ispod 80
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi