Ousmane Dembele je već odabrao novi klub
Foto - EPA

Odlazi kao slobodan igrač

Ousmane Dembele je već odabrao novi klub

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele (24) odbio je u januaru sve ponude koje je Barcelona dobila za njega.

Francuski fudbaler nije želio napustiti redove katalonskog kluba, iako je na stolu bilo nekoliko zanimljivih ponuda za njega.

Iako je na ratnoj nozi s klubom, trener Xavi Hernandez odlučio je koristiti Francuza do isteka ugovora i on bi trebao redovno igrati do kraja sezone.

To bi moglo biti od velike koristi njegovom novom klubu, a to će po svemu sudeći biti PSG.

Mundo Deportivo navodi kako su u Barceloni uvjereni kako je 24-godišnji ofanzivac već postigao dogovor s francuskim velikanom i da će postati njihov novi član narednog ljeta.

Interesantno je svakako da je PSG i u januaru želio Dembelea. Poslali su ponudu Barceloni, nudili su dvojicu fudbalera, ali je očigledno francuski fudbaler odlučio da klub ništa ne dobije za njega.

On će kao slobodan igrač napustiti Camp Nou i ostat će upamćen kao jedan od najskupljih promašaja u historiji fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njega je Barcelona 2017. godine Borussiji iz Dortmunda platila 145 miliona eura, a on je u pet godina igrao dosta malo i često je bio van terena zbog povreda, ali i zbog brojnih gluposti koje je pravio.

Dembele je u dresu katalonskog velikana odigrao 129 utakmica i postigao je 31 gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pare od Neymara, zal i tuga. Coutinjo skoro pa isto, mada je isao na posudbu, pa su malo i na plati ustedjeli bar.
2 0
prvenac
Samo ih deri momče
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi