Messi rekao Xaviju na nedavnoj večeri kojeg igrača PSG-a Barcelona ne treba dovesti na ljeto?

El Nacional tvrdi

Messi rekao Xaviju na nedavnoj večeri kojeg igrača PSG-a Barcelona ne treba dovesti na ljeto?

Endin Čaušević

Pred početak januarskog prelaznog roka špekulisalo se da bi se Xavi Simons mogao vratiti u Barcelonu.

Simons je još kao dječak stigao u Barcelonu gdje je prošao skoro sve omladinske kategorije, ali je potom iznenadio sve na ljeto 2019. godine kada je odlučio da napusti klub i ode u PSG.

On je bio pred prelaskom u Barcu B i na vratima prvog tima katalonskog kluba, ali je šokirao sve odlukom da svoju karijeru nastavi u PSG-u.

Simons je za francuski klub debitovao u aprilu prošle godine, ali je uspio da upiše svega šest nastupa za PSG. Krajem prošle godine pojavile su se priče da se Simons kaje zbog odlaska u PSG, te da razmišlja o povratku u Barcelonu.

Navodno, on je svoje usluge ponudio katalonskom klubu i da na kraju sezone dođe u Barcelonu kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor s PSG-om.

Ipak, španski El Nacional je objavio da od toga neće biti ništa i tvrde da je glavni "krivac" za to Lionel Messi. El Nacional navodi da je Messi nedavno bio na večeri s Xavijem, Busquetsom i Albom i da je treneru Barcelone poručio da ne vraća Simonsa u klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Messi je rekao Xaviju da se Simons ne razvija dovoljno dobro u PSG-u gdje ima izuzetno skromnu minutažu, te da nije pravo rješenje što se tiče Barcelone.

Simons će na kraju sezone prema svemu sudeći biti slobodan igrač, a da li će se uspjeti vratiti u Barcelonu ostaje nam da vidimo. U prilog mu ne ide ni činjenica da ni navijači Barcelone ne žele njegov povratak jer su razočarani što je prije nekoliko godina ostavio klub na cjedilu i otišao u PSG.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Sad znači pišete i o tome, ko koga NE želi dovesti? Aferim!
5 0
Zalik
Simons i Ilaix ista ****a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi