"Ovdje u tri godine ništa nije osvojio, možda neće ni u Juventusu"
(Foto: EPA)

De Laurentiis oštro prema bivšem saradniku

"Ovdje u tri godine ništa nije osvojio, možda neće ni u Juventusu"

M. Šljivak

Maurizio Sarri postao je novi trener Juventusa.

Iskusni stručnjak odlučio se vratiti u italijanski fudbal nakon jedne godine na klupi londonskog Chelseaja, a u njegovom gradu Napulju ga nakon preuzimanja najvećeg italijanskog kluba smatraju izdajicom.

Sarri je vodio Napoli od 2015. do 2018. godine. Kako nije uspio da skine Juve sa trona odlučio se na odlazak u Chelsea, ali je šokirao sve povratkom i preuzimanjem Juventusa.

Njegov nekadašnji šef i prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis oštro je reagovao na dolazak Sarrija u Torinu i imao je šta da kaže novom treneru Stare dame.

"Nisam iznenađen što je preuzeo Juve. Fudbal odavno nije svijet u kojem se stvaraju ikone i tu nema lojalnosti", rekao je De Laurentiis i zatim je 'bocnuo' bivšeg saradnika.

"Ovdje ništa nije osvojio, tako da možda neće ništa ni sa Juventusom", istakao je prvi čovjek Napolija.

Juventus već godinama dominira u Italiji. Osvojili su osam uzastopnih titula prvaka, ali ono što tim želi je titula u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi