Palermo smijenio trenera i sportskog direktora
Foto: EPA

Promjene u italijanskoj ekipi

Palermo smijenio trenera i sportskog direktora

D. Rakanović
Teme:

Urugvajski stručnjak Diego Lopez smijenjen je sa pozicije trenera u Palermu, nakon ubjedljivog poraza ove ekipe protiv Milana rezultatom 4:0 proteklog vikenda. 

Predsjednik Palerma Paul Baccaglini pored toga što je otpustio trenera, prihvatio je i ostavku sportskog direktorra Nicole Salerne.

"Dobili smo i prihvatili smo ostavku sportskog direktora Salerne, i zahvalni smo mu za sve što je pružio za klub", izjavio je Baccaglini i dodao:

"Ne možemo priuštiti gubitnički stav koji smo imali u posljednjih nekoliko utakmica. Dugujemo sebi i fanovima da se borimo u posljednjih sedam utakmica do smrti i ostavimo sve na terenu."

Predsjednik Palerma vjeruje da je ekipi trebala promjena i snažan poticaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Treba nam snažan poticaj, moramo se promijeniti i igrati svi jedni za druge. Zbog toga, odlučili smo otpustiti Diega Lopeza sa trenerske pozicije, on je naslijedio tim u teškoj situaciji i zahvalni smo mu za njegov teški trud. Lopeza će u nastavku sezone zamijeniti Diego Bortoluzzi. Molim navijače Palerma da buduu strpljivi i da vjeruju u projekat koji će donijeti ovom gradu koji je zaslužen", rekao je Baccaglini. 

Palermo trenutno zauzima pretposljednje mjesto u Seriji A sa 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi