Niko nikad nije "ponizio" Dušana Vlahovića kao legendarni Paolo Di Canio

Nije imao milosti prema srbijanskom napadaču

Niko nikad nije "ponizio" Dušana Vlahovića kao legendarni Paolo Di Canio

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Dušan Vlahović sve češće se nalazi na meti kritika zbog svojih skromnih partija koje pruža u dresu Juventusa. Ovaj put Vlahovića je komentarisao legendarni Paolo Di Canio koji prema srbijanskom napadaču nije imao milosti.

Činilo se da je Vlahović popravio svoju formu golovima protiv Leccea i Atalante, ali je srbijanski napadač ponovo razočarao u prethodnim mečevima Stare dame.

Nije uspio da se upiše u listu strijelaca protiv Seville i Cremonesea, ali da stvar bude gora po njega nije odigrao ni baš najbolje utakmice.

Zbog toga se Vlahović ponovo našao na meti kritika jer je jasno da se od njega mnogo više očekivalo kada je iz Fiorentine prešao u Juventus u januaru 2022. godine za čak 80 miliona eura.

Srbijanac ne igra u najboljoj formi, te je uspio ove sezone u svim takmičenjima zabiti samo 13 golova što je za napadača njegovog kalibra dosta manje nego što se očekivalo.

Vlahović je bio glavna tema i u sinoćnjoj emisiji na italijanskom Sky Sportu, a u studiju je bio i legendarni Paolo di Canio. Bivši napadač Lazija uopšte nije štedio Srbijanca i osuo je paljbu po njemu nakon razočaravajuće predstave protiv Cremonesea.

Oglasi

"Nije spokojan tamo, to su njegove riječi. U Firenci je bio u centru pažnje i uopšte nije imao nikakvu konkurenciju ekipi. No, ove sezone je baš loš, pa čak nije ni u najboljoj fizičkoj formi što se na njemu jasno vidi", priča Di Canio i nastavlja.

"Ne može reći da nema lopti od saigrača i da nije u prilikama. On gubi lopte nekim očajnim udarcima i pokušajima. Nema te odlučnosti kod njega u igri, nedostaje mu volje, lagan je u duelima s protivnicima i totalno pogrešno analizira igru i situaciju na terenu".

Od Vlahovića se očekivalo mnogo više kada je prije godinu ipo potpisao za Juventus i plaćen je pravo bogatstvo, no na njegovu pravu formu i igru kojima je bio noćna mora za protivnike još uvijek se čeka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je od dolaska u dresu Juventusa odigrao 61 utakmicu i dao 22 gola što je dosta manje od očekivanog. Zbog toga nije čudo što je sve češće na meti kritika, a čini se da i u Juventusu imaju sve manje strpljenja s njim.

Špekuliše se uveliko da bi Vlahović već na ljeto mogao da spakuje kofere i napusti Torino jer ni on baš nije najzadovoljniji kako se uklopio u novom timu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi