Juventus gurnuo Cremonese u niži rang, meč obilježila nova povreda Pogbe

Stara dama rutinski slavila

Juventus gurnuo Cremonese u niži rang, meč obilježila nova povreda Pogbe

Eldar Ganibegović

Juventus je u okviru 35. kola Serije A s 2:0 slavio protiv Cremonesea, a utakmicu u Torinu obilježila je nova povreda nesretnog Paula Pogbe.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici i jeste bila povreda francuskog veznjaka. Njega je u 24. minuti zamijenio Milik.

Pogba je sve vrlo emotivno doživio i u suzama je napustio travnjak Allianz stadiona u Torinu. Ovo mu je inače bio prvi start od povratka u Juventus.

Upravo je Milik imao prvu pravu priliku na utakmici u 30. minuti, no udarac Poljaka zaustavlja Carnesecchi. Dvije minute kasnije golman gostiju zaustavlja i dobar pokušaj Bremera.

Tri minute igre u nastavku bile su dovoljne Juventusu da napravi novu šansu. Bremer je uposlio Chiesu, ali on je bio izuzetno neprecizan.

Oglasi

Uslijedio je potom u 54. minuti pokušaj Rabiota, da bi Juventus mrežu gostiju načeo minut kasnije. Chiesa je bio asistent, a za 1:0 pogađa mladi Fagioli.

Pet minuta kasnije je Valeri uputio odličan udarac ka golu domaćina, no lopta je otišla tik pored stative i to je bilo skoro sve što smo večeras vidjeli od Cremonesea.

Milikov gol je u 74. minuti poništen zbog ofsajda, a onda su on i Rabiot propustili još dvije šanse, da bi tačku na i u 79. minuti stavio Bremer koji je pokupio jednu odbijenu loptu i pospremio je u mrežu gostujućeg tima.

Mogao je Juventus i do 3:0 u 87. minuti, no Moise Kean je uprskao sjajnu šansu, za kojom ipak domaćini neće toliko žaliti jer su svejedno upisali tri željena boda.

Juventus je drugi na tabeli sa 69 bodova, no i dalje strepe od potencijalnog oduzimanja bodova i nisu siguran putnik u Ligu prvaka. Cremonese je 19. s 24 boda, šest manje od Spezije koja je prva iznad zone ispadanja i najvjerovatnije su putnik za Seriju B.

U idućem kolu Cremonese će na svom terenu dočekati Bolognu, dok će Juventus u goste kod Empolija koji sutra na gostovanju kod fenjeraša Sampdorije zatvara 35. kolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Juventus - Cremonese 2:0 (Fagioli 55', Bremer 79')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti