Veliki Paolo Maldini je tokom meča samo jednom igraču tražio dres: "Mislio sam da me zeza!"

Pravo iznenađenje

Veliki Paolo Maldini je tokom meča samo jednom igraču tražio dres: "Mislio sam da me zeza!"

Admin Čaušević

Paolo Maldini se opravdano smatra najvećim kapitenom u historiji, a pravo je iznenađenje od kojeg fudbalera je legendarni Italijan tražio dres. Čak je i sam igrač ostao iznenađen.

Ne postoji ljubitelj fudbala da nije čuo za Maldinija, čuvenog fudbalera Milana i reprezentacije Italije. Italijan se smatra najboljim defanzivcem ikada.

Maldinijeva karijera je trajala četvrt vijeka. Igrao je u eri Maradone, Ronalda da Lime, Zinedinea Zidanea i na samom početku karijere Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Tokom bogate i uspješne karijere suočio se sa brojnim zvijezdama, ali pravo je iznenađenje od kojeg igrača je tokom meča tražio dres.

Vjerovali ili ne, u pitanju je Dario Hubner, bivši italijanski napadač koji je vrhunac karijere imao početkom 2000-ih godina kada je nastupao za Bresciju i Piacenzu.

"Najposebnija stvar koja mi se dogodila u karijeri bila je s Paolom Maldinijem na utakmici između Brescie i Milana."

Oglasi

"U tunelu prije ulaska na igralište Paolo je došao do mene i pitao me na kraju prvog poluvremena: 'Dario, hoćeš li mi dati svoju dres?'"

"Prvo sam mislio da me zeza. Ko je mogao zamisliti da bi veliki čovjek poput Paola Maldinija želio moj dres?"

"Međutim, zapravo me zamolio da zamijenimo dresove, što smo i učinili. Onda ne znam da li ga je zadržao za sebe ili ga je dao nekom drugom", ispričao je popularni Tanaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hubnera fudbalski sladokusci smatraju istinskom ikonom, a očigledno je bio poštovan i od najvećih fudbalskih zvijezda svog vremena kao što je Maldini.

Čuveni napadač je i poznat po tome da je prije utakmice redovno pušio cigarete, dok je redovno znao popiti i limenku piva. Legenda, nema šta!

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti