Fudbalerka razoktrila Ibru: "Jedini od igrača dođe na ženski trening, zvale smo ga poduzetnik..."

Šveđanin znao kako da zaradi

Fudbalerka razoktrila Ibru: "Jedini od igrača dođe na ženski trening, zvale smo ga poduzetnik..."

Edmir Škorić

Bivša fudbalerka Milana Refileo Jane u jednom od ranijih intervjua otkrila je "pravo lice" bivšeg švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića.

Po mnogo čemu je Ibrahimović posebna osoba. Dok je bio aktivan fudbaler, rivali su ga se i bojali i jako ga poštovali, a njegovi saigrači imaju samo riječi hvale.

Šveđanin bh. korijena imao je nevjerovatnu karijeru koju je okončao kao igrač Milana, a prethodno je igrao za velike timove kao što su Ajax, Barcelona, Manchester United, Juventus, Inter, PSG...

Oko Ibrahimovića ima "mali milion" interesantnih priča jer njegov život je bio upravo takav. Jedna od igračica Milana, Refileo Jane, otkrila je da je Šveđanin dolazio na trening fudbalerki kako bi im davao energetske čokoladice za lakši oporavak, no onda bi se vratio da im uzme novac za iste.

Ipak, nekadašnja fudbalerka slavnog Milana i njene saigračice brzo su otkrile da je Ibra zapravo te čokoladice nabavljao potpuno besplatno, a potom pokušao zaraditi prodajom istih.

Oglasi

"Zlatan Ibrahimović je jedini seniorski igrač koji uvijek navrati na ženski trening i dijeli čokoladice za oporavak. A onda se kasnije vrati i pokupi novac od čokoladica koje nam je dao. Zovemo ga poduzetnik na tajnom zadatku.

Upravo smo saznali da sve te čokolade dobiva besplatno od prijatelja iz ljekarne. Sada mu uvijek kažemo hvala, posao mu uopće ne ide jer znamo istinu", u šali je poručila Jane.

Prošlog ljeta se Ibrahimović oprostio od fudbala. Učinio je to nakon utakmice Milana i Verone. Ibra je sve iznenadio riječima na pres konferenciji prije tog duela na San Siru.

"Prihvatio sam situaciju da ću od danas tražiti adrenalin na drugom mjestu. Nedostajat će mi cesta koja vodi ka Milanellu. Sad moram odlučiti što ću raditi dalje, a ako se ikad vratim u nogomet, morat ću krenuti od početka i rasti“, sukus je njegovih riječi na odlasku iz sporta koji će ga zauvijek pamtiti.

Ibrin posljednji dan na poslu započeo je obilnom kišom u Milanu:

Oglasi

"Kad sam vidio poplavljene ulice, pomislio sam 'Bog je također tužan'. Izgledao sam kao zombi, nisam se šalio, nisam govorio, bilo je napeto, ali sad sam miran. Prihvatio sam svoju sudbinu. Poglavlje moje karijere u Milanu je završeno.“

Ibrahimović je profesionalnu karijeru započeo u svom rodnom Malmou 1999. godine da bi 2001. prešao u Ajax iz Amsterdama za koji je igrao do 2004.

Slijedili su Juventus (2004-06), Inter Milano (2006-09), Barcelona (2009-10), Milan (2010-12), Paris SG (2012-16), Manchester United (2016-18), Los Angeles Galaxy (2018-20) i ponovno Milan (2020-23).

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Ajaxom je osvojio dva naslova prvaka Nizozemske i jedan Nizozemski kup, s Interom je tri puta bio italijanski prvak (2007, 2008, 2009), dva puta je isti naslov osvojio s Milanom (2011, 2022), s Barcelonom je 2010. bio prvak Španiej, s Paris SG-om je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Francuske (2013, 2014, 2015, 2016), a u pet je sezona bio i najbolji strijelac prvenstava u kojima je igrao, u Serie A je bio prvi strijelac lige u dresu Intera (2008/09) te Milana (2011/12), dok je u Francuskoj bio prvi strijelac lige u dresu PSG-a 2012/13., 2013/14. i 2015/16.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 121 utakmicu te postigao 62 gola s ime je najbolji strijelac u povijesti te reprezentacije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti