Milan ostvario najveći transfer u eri Paula Maldinija

Legendarni fudbaler radi odličan posao

Milan ostvario najveći transfer u eri Paula Maldinija

Admin Čaušević

Potvrda odličnog posla kojeg je proteklih sezona obavio Paolo Maldini stigla je na kraju prošle takmičarske godine kada je osvoje Scudetto.

Maldini koji je svoju cijelu igračku karijeru proveo u Milanu je 2019. godine promovisan u tehničkog direktora milanskog kluba.

U međuvremenu Maldini je zajedno sa menadžerom za fudbal Fredericom Massarom obavio nekoliko sjajnih transfera koje su Rossonere vratili u vrh Serije A.

Theo Hernandez, Rafael Leao, Oliver Giroud, Tomori i Mike Maignan su samo neki od članova šampionske generacije koje je čuveni defanzivac doveo na San Siro.

Ovog ljeta Maldini je završio i najveći transfer otkako je na poziciji tehničkog direktora pošto je dogovoren dolazak Charles de Ketelaere.

Dečko rođen 2001. godine stiže iz Clube Bruggea te je već duže vrijeme bio velika želja Rossonera koji su na kraju uspjeli da ga angažuju.

Ofanzivni veznjak će Milan koštati 32 miliona plus 3 miliona bonusa i tako postati najskuplja akvizicija u Maldinijevoj eri.

Mladi Belgijanac će u utorak obaviti ljekarske preglede poslije čega obaviti ljekarski pregled i dati se na raspolaganje treneru Stefanu Pioliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Ketelaere je posljednjih sezona briljirao u dresu Club Bruggea, a u međuvremenu je postao i standaradan reprezentativac Belgije.

Sjajni veznjak neće biti posljednje pojačanje Milana pošto je naredna meta Rentao Sanches. Portugalac želi u PSG, ali Parižani nisu zainteresovani pa njegov menadžer Jorge Mendes pokušava završiti transer redove prvaka Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
O Mladiniju se prica u superlativima jer je zavrsio svoj najveci transfer dovodjenjem nekog igraca iz Bruggea. Sa druge strane Salihamdizic zavrsava transfere poput Manea, De Ligta, produzuje ugovore glavnim igracima i opet je trn u oku mnogim bosancima. 'ta ce on, iz Jablanice, ja mu kroz noge probacivao. Narode i novinari stidite se svojih komentara i tekstova.
2 0
user1647189634
Jedan je Paolo... Forza Milan!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti