Htjeli ga otjerati, a sada se sve preokrenulo: Odluka Lamparda bi najviše mogla šokirati Arsenal

Trener Chelseaja ima "poseban osjećaj" pred derbi

Htjeli ga otjerati, a sada se sve preokrenulo: Odluka Lamparda bi najviše mogla šokirati Arsenal

E. Čaušević

Arsenal i Chelsea igraju sutra veliki derbi u okviru 34. kola engleskog Premiershipa, a u centru pažnje pred okršaj na Emiratesu našao se Pierre-Emerick Aubameyang koji se nakon nekoliko mjeseci konačno vratio u sastav Chelseaja, a Frank Lampard s Gaboncem za sutra ima poseban plan.

Aubameyang je u Chelsea stigao pred početak ove sezone iz Barcelone za oko 15 miliona eura, ali se brzo pokajao što je napustio katalonski klub.

Nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz on je u potpunosti ispao iz planova Grahama Pottera i jedva da je odigrao nekoliko utakmica dok je on bio trener. No, kada je i Potter dobio otkaz čini se da se stvari popravljaju za iskusnog Gabonca.

Klupu Chelseaja preuzeo je Frank Lampard koji je konačno vratio Aubameyanga u sastav jer je on zaigrao u prošlom kolu protiv Brentforda.

Iako je Aubameyang nedavno bio i pred raskidom ugovora sada se situacija za njega čini se drastično mijenja, a engleski mediji pišu da Lampard čak ima poseban plan za njega pred okršaj s Arsenalom.

Za Aubameyanga će sutra biti posebna utakmica jer je nosio dres Arsenala nekoliko sezona i čak bio kapiten ove ekipe.

Oglasi

Arsenal je napustio početkom prošle godine kada je otišao u Barcelonu, ali se s Topnicima nije rastao na baš lijep način. Mikel Arteta ga je prije odlaska suspendovao zbog kršenja discipline, te mu je oduzeo kapitensku traku, a ubrzo nakon toga Auba je otišao u Barcu.

Iako ove sezone ima daleko manju minutažu nego što je očekivao i svi vjeruju da će na ljeto napustiti Chelsea čini se da je Aubameyang konačno dočekao svoju priliku da se dokaže.

Mirror je objavio da Lampard ima namjeru da Aubameyanga sutra uvrsti u početni sastav jer vjeruje da bi on mogao biti posebno motivisan protiv dojučerašnjeg kluba kako bi im pokazao da nije zaslužio da ga otjeraju na takav način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lampard vjeruje da je Aubameyang željan igre, a posebno protiv Arsenala ima motiv da pokaže o kakvom igraču se radi.

Utakmica između Arsenala i Chelseaja igra se sutra od 21 sat na Emiratesu, a da li će Aubameyang zaista zaigrati od prve minute protiv nekadašnjeg kluba ostaje nam da vidimo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fejker
Gabonska kokos, propo ko zeton ?
2 0
DOKTOR_GAZ_
Proradit ce VELIKAN CHELSEA protiv NEJACI..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi