Parižani imali najveće šanse: Zbog čega Cristiano Ronaldo nije završio u PSG-u?

Nije htio da ih čeka

Parižani imali najveće šanse: Zbog čega Cristiano Ronaldo nije završio u PSG-u?

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ljetos je iznenadio javnost odlukom da napusti Real Madrid i karijeru nastavi u dresu Juventusa.

Ronaldo je uporno tvrdio da će ostati u Realu do kraja svoje karijere, a onda je preko noći odlučio da ide u Juventus što je bio šok za sportsku javnost. Portugalac je na stolu imao nekoliko dosta boljih ponuda što su potvrdili i iz kraljevskog kluba. Florentino Perez je otkrio da bi Real zaradio mnogo više da je CR odlučio da ide u PSG.

Parižanima su se davale najveće šanse za dovođenje Ronalda jer je poznato da baš ne štede na takvim stvarima. Međutim, španski mediji prenose da je prelazak Portugalca u redove kluba s Parka Prinčeva propao jer on nije htio da poštuje jedan uslob koji je postavio PSG.

Naime, iz PSG-a su poručili Ronaldu da ga žele dovesti, ali zadnji dan prelaznog roka. Navodno, na taj način su oni željeli spriječiti eventualni odgovor Real Madrida jer su bili sigurni da će Perez pokušati dovesti Neymara ili Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ova odluka se nije svidjela Ronaldu koji je samo nekoliko sedmica kasnije poručio da želi preći u Juventus koji je na kraju platio duplo manje novca nego što je nudio PSG. Podsježamo, CR je u Staru damu otišao za 100 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi