Parma u 90. minuti vodila 3:2, ali izgubila 4:3 i vjerovatno ispala iz lige

Velika drama u Cagliariju

Parma u 90. minuti vodila 3:2, ali izgubila 4:3 i vjerovatno ispala iz lige

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Parme doživjeli su pravu tragediju na Sardiniji.

Parma je u borbi za opstanak gostovala protiv pretposljednjeg Cagliarija i pravo je čudo kako nisu gosti uspjeli da odnesu barem bod, a u 90. minuti su čak vodili 3:2. Na kraju, primili su dva gola u nadoknadi i zbog toga će vjerovatno preseliti u Seriju B.

Poveli su golom Pezzelle u petoj minuti, a u 31. minuti Kucka je povisio na 2:0. Do odlaska na odmor Pavoletti smanjuje na 2:1 i tim golom vraća nadu domaćem timu.

Man u 59. minuti postiže gol za 3:1 i Parma je bila blizu pobjede, no Marin golom u 66. minuti ponovo zakuhava stvari na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čuvala je Parma tih 3:2 do 92. minute, a onda je Pereiro izjednačio, da bi ubrzo nakon toga Cerri postigao gol za veliku pobjedu Cagliarija.

Parma je pretposljednja na tabeli s 20 bodova, a Torino koji je prvi izvan opasne zone ima sedam bodova manje i čak dvije utakmice manje. Cagliari je 18. na tabeli s 25 bodova i sa realnim šansama da do kraja ipak ostane u ligi.

Top Komentari

Pornicar
Iz 2 u 1 i 7+
3 0
Hamza123456789
Nije Zeljo jedini velikan koji namjesta utakmice ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi