Inter ne posustaje: Alexis zablistao protiv Parme

Slavili sa 2:1

Inter ne posustaje: Alexis zablistao protiv Parme

E. Čaušević

Inter je večeras u gostima pobijedio Parmu sa 2:1 u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Inter je uspio da dođe do važne pobjede i iskoristi kiks Milana i tako poveća prednost na šest bodova. Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti kada je Hakimi dobro centrirao, ali golman Parme u posljednji trenutak izbija loptu.

Parma je prvu šansu imala u 16. minuti. Nakon centaršuta glavom je šutirao Jasmin Kurtić, ali je Handanović bio siguran.

Novu veliku šansu vidjeli smo tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Ovaj put u prilici je bio Lukaku koji je pokušao glavom, no lopta ide pored gola Parme.

Međutim, Inter je na početku drugog dijela uspio da slomi otpor Parme, a zablistao je Alexis Sanchez. Inter je poveo u 54. minuti kada je Lukaku asistirao, a Čileanac sjajano pogađa za 1:0.

Samo osam minuta kasnije Inter je poveo sa 2:0. Lukaku je ponovo uposlio Alexisa koji izlazi sam ispred golmana Parme i ponovo ga matira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, desetak minuta kasnije Parma je uspjela da se vrati u meč. Odličan gol s vrha kaznenog prostora postigao je Hernani i tako smanjio na 1:2, ali to je bio i konačan rezultat meča.

Inter je i dalje prvi i sada ima 59 bodova, dok je Parma predzadnja sa svega 15 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Odlična igra 2 Hrvatska reprezentativca
3 6
Marco_Materazzi
Inter smrvio svakog protivnika u Seriji A ove sezone, cak i utakmice koje nisu pobijedili bili su puno puno bolji od protivnika (Udinese, Sampa, Roma). Zasluzen Scudetto!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi