Parma u sudijskoj nadoknadi do osmine finala Kupa Italije

Hernani donio pobjedu svom timu

Parma u sudijskoj nadoknadi do osmine finala Kupa Italije

Teme:

Parma je večeras na Ennio Tardiniju ugostila ekipu Frosinonea, u 1/16 finala Kupa Italije. Domaći su na kraju slavili rezultatom 2:1 i prošli u narednu fazu domaćeg kup takmičenja.

Povela je Parma u 20. minuti lijepim golom Siligardija, a rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor.

Ipak, u 71. minuti utakmice Frosinone stiže do poravananja. Strijelac gola za 1:1 je bio Trotta.

Taman kada se pomislilo da će regularni tok susreta na Ennio Tardiniju biti završen neriješnim rezultatom, sudia Dionisi u guranju nakon kornera za Parmu vidi faul i dosuđuje penal za domaće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priliku da svojoj ekipi donese pobjedu i prolaz u osminu finala Kupa Italije nije propustio Hernani koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačih 2:1.

Parma će u osmini finala odmjeriti snage sa Romom. Meč na Olimpicu je na rasporedu 15. januara sljedeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti