U Srbiji se sada govori o skrivenoj poruci Partizana nakon beogradskog derbija

Kako to drugačije protumačiti?

U Srbiji se sada govori o skrivenoj poruci Partizana nakon beogradskog derbija

Edmir Škorić

Ne može izgleda nijedan derbi da prođe mirno i bez priča o suđenju, pa je tako bilo i sinoć. U centru pažnje "ljudi u crnom", a na kraju zagonetna poruka razočaranih gostiju.

U 173. vječitom derbiju Crvena zvezda je savladala Partizan sa 3:2, a gosti su se po završetku meča žalili na sudijske odluke Pavle Ilića.

Partizan je na gostovanju kod najvećeg rivala imao pobjedu u džepu sve do 90. minute, no Crvena zvezda je na kraju ipak upisala tri boda u najvećem derbiju srpskog fudbala. Prvo je Ndiaye u 90. minuti zabio za 2:2, a zatim u devetoj minuti nadoknade Aleksandar Katai s bijele tačke zabija za 3:2 i trijumf crveno-bijelih.

Kod gola Ndiayea igrači Partizana tražili su faul u napadu, no Ilić se nije oglasio, pokazao je na bijelu tačku i dao žuti karton Svetozaru Markoviću zbog protesta. Sumnjiva situacija i kod penala koji je dosuđen duboko u nadoknadi. Kontakt je počeo van kaznenog prostora, to je jasno vidljivo, no sudija Ilić je smatrao kako je produženi kontakt bio u kaznenom prostoru i pokazao je na bijelu tačku.

"Sram vas bilo više", poručio je golman crno-bijelih nakon Aleksandar Jovanović nakon derbija.

Oglasi

Partizan je nakon poraza ispao iz borbe za titulu, pa će Crvena zvezda nastaviti svoju dominaciju srpskim fudbalom. Gradski rivali sastaju se već u srijedu u polufinalu Kupa Srbije.

Sada u Srbiji mediji pišu o "skrivenoj poruci iz Humske". Naime, Partizan je objavio na društvenim mrežama krajnji rezultat (3:2) uz kompletnu crnu sliku.

Iako su boje Partizana crna i bijela, vjeruje se da je ovo ipak bila jasna poruka kako je "nastupio mrak u srpskom fudbalu".

Bivši arbitar i sudijski ekspert Zdravko Jokić smatra da je sudija donio ispravnu odluku kada je u pitanju situacija kod gola Ndiayea, ali sa njim se ne slaže selektor srspke mlade reprezentacije i legendarni as Partizana Ljubinko Drulović.

"Imamo situaciju koja izaziva kontroverze. Mislim da je odbrambeni igrač dozvolio da mu napadač dođe iza leđa i da se bori za poziciju, njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. E sada koliko je taj konakt bio intenzivan da bi došlo do pada to je sudija mogao da utvrdi na terenu", kaže Jokić i nastavlja:

"Kada se radi komunikacija VAR-a i sudije, jer vidim da ima primedbi zašto nije zvao asistente u VAR sobi, VAR traži od sudije da opiše situacije kako je video. Ako odlazi do nesulglaisca, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju da se uvjeri, i možda promeni odluku, a ovde sudija nije išao jer se njegovo viđenje siuacije nije slagalo sa VAR-om jer nije bilo intenziteta da se svira prekršaj. Ovde ne vidimo komplet situaicju, ali dolazi do brzog pada čak i možda do proklizavanja igrača Partizana. Pitate me da li je faul? Da li vi ovde vidite kontakt – da li je bilo guranja rukom, laktom? Bio je samo konkakt. Da li je bilo odgurivanje – nije!", kaže Jokić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Generalno je faul bio, po meni, kako ja vidim. Mislim da bi 90 odsto sudija svirali prekršaj. Defanzivci su u ovim situacijama zaštićeni", smatra Drulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi