Partizan nakon preokreta do tri boda

27. kolo Superlige Srbije

Partizan nakon preokreta do tri boda

Fudbaleri Partizana upisali su pobjedu u 27. kolu srbijanske Superlige. Crno-bijeli su kao gosti savladali sastav Čukaričkog rezultatom 2:1.

Čuka je već u prvom minutu došla do vodstva, tačnije u 51. sekundi meča. Bandalovski je loše reagovao u svom šesnaestercu nakon centaršuta te je autogolom donio prednost domaćinu.  

Uslijedili su učestali napadi crno-bijelih, ređale su se šanse kao na traci, ali do kraja poluvremena rezulat je ostao nepromjenjen.

Bolju igru Partizan je krunisao u četvrtom minutu nastavka. Strijelac je bio Stevanović nakon sjajnog proigravanja Mihajlovića.

Do potpunog preokreta gosti dolaze u 67. minutu. Mihajlović je sjajno prošao po lijevoj strani nakon čega je ubacio loptu u peterac Čukaričkog, a tamo se odlično snašao Božinov koji je uklizao i tako pronašao put do mreže domaćina.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U nastavku meča Partizan je iskusno čuvao rezultat, pa je tako došao do 13. pobjede u prvenstvu.

Ovim trijumfom crno-bijeli su se probili na drugo mjesto tabele sa 45 bodova, dok je Čukarički peti sa četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi