Šta čekaju u BiH? Nezapamćena dominacija jednog Sandžaklije u srcu Beogradu!

Partija karijere

Šta čekaju u BiH? Nezapamćena dominacija jednog Sandžaklije u srcu Beogradu!

A. Čaušević

Partizan je na pogon mladog Sandžaklije odgovorio Crvenoj zvezdi te je zadržao prvo mjesto na tabeli srbijnaske Superlige pošto je sa 3:1 savladan Železničar iz Pančeva. Junak je bio sjajni Samed Baždar. 

Nekoliko fudbalera iz Sandžaka je briljiralo u Humskoj, svakako se najviše izdvaja Adem Ljaljić, a sada 15-ak godina kasnije novi Pazarac osvaja srca navijača Partizana.

Beogradski "Crno-beli" su bili domaćini Železničaru iz Pančeva te su ostvarili vrlo važan trijumf protiv jedne od najslabijih ekipa prvenstva. Rezultat je bio 3:1.

Briljantnih prvih 45 minuta odigrao je Baždar koji je zabio gol, izborio penal te upisao asistenciju. Mnogi će reći njegova partija karijere.

Ovaj 20-godišnji napadač je prvo u sedmom minuti sjajno skočio te iz blizine glavom zakucao loptu u protivničku mrežu. Bio je to vrlo efektan gol za slavlje navijača.

Oglasi

Igrala se 29. minut a kada je Baždar upisao asistenciju Natchu za novo vodstvo Partizana pošto je ranije Hajdin vratio stvari na početak.

Do kraja prvog dijela Pazarac je uspio izboriti i penal kojeg je u 35. minuti u gol pretvorio Natcho za ispostavit će se konačan rezultata utakmice.

Igor Duljaj je u 72. minuti odlučio izvesti Baždara koji je tako drugu utakmicu u nizu uspio zatresti mrežu pošto je i protiv Radnika iz Surdulice u prošlom kolu bio strijelac.

Zanimljivo da je jedan od najvećih talenata srbijanskog fudbala ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH iako je igrao za omladinske selekcije Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

O njegovoj karijeri se brine ni manje ni više nego famozna Rafaela Pimenta što dovoljno govori kakav fudbalski biser je zapravo Baždar.

Zadovoljno ruke sigurno mogu trljati i u Partizanu pošto je mladi Sandžaklija na pravom putu da postane nova zlatna koka trofejnog kluba iz Beograda.

Top Komentari

Baton_BIH
Kakve on veze ima sa BiH ! covjek je Srbin islamske vjeroispovjesti ! i Sandzaklije nemaju veze sa BIH da imaju veze nebi svercovali u ratu i uzimali pare na nasoj muci ! a izgleda ti novinaru da si operisan od Geografije a izgleda i od sporta jer ti koje clanke pises to je Nedo Bog Nikome !
6 3
Hanibal
Trebalo bi blokirati ove velikosrpske komentare koji negiraju postojanje bosnjackog naroda. Samed Bazdar nije Sandzaklija, on je Bosnjak iz Novopazarskog sandzaka. Novopazarski sandzak je okupiran i podijeljen od strane Srbje i Crne Gore 1912. g. Do tada je bio integralni dio Bosanskog Pasaluka (ejaleta ili vilajeta). Zasto pravoslavni katolici iz BiH igraju za susjedne zemlje umjesto svoje domovine? Svaki Bosnjak, pa tako i Samed Bazdar. treba igrati samo za svoju jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi