Bayern uskoro predstavlja novo sjajno pojačanje!

Stiže Kim

Bayern uskoro predstavlja novo sjajno pojačanje!

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern bi uskoro i zvanično trebao predstaviti novo veliko pojačanje, a u pitanju je defanzivac iz Južne Koreje, Min-jae Kim.

Stoper koji je prethodnu sezonu proveo u Napoliju već je obavio medicinske preglede u Minhenu i uskoro bi trebao biti predstavljen kao novi igrač prvaka Njemačke.

Ako je vjerovati inostranim medijima, bavarski velikan će prvaku Italije platiti 60 miliona eura na ime odštete.

To znači da će Napoli na njemu zaraditi preko 40 miliona eura nakon samo jedne sezone, s obzirom na to da je prethodnog ljeta platio 18 i po miliona eura Fenerbahčeu.

Treba napomenuti i to da je za usluge južnokorejskog reprezentativca bio zainteresovan i Manchester United, no na kraju je sve propalo, no on nije jedini.

Oglasi

Min-jae je do sada u karijeri još nastupao za BJ Guoan u Kini, te za južnokorejske timove Jeonbuk Hyundai, Gyeongju KHNP, Yonsei, Suwon, Yeoncho, Haesung, Gimhae i Dooryong. 

U Napulju će, iako je proveo samo jednu sezonu, ostati upamćen kao član generacije koja je nakon 33 godine vratila Scudetto u vitrine kluba s juga Italije.

Osim njega, klub su već napustili Petagna, Luperto, Vergara, Zedadka i Marfella, dok je posudba istekla Raspadoriju, Simeoneu, Ndombeleu, Golliniju i Bereszynskom. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je Bayern u pitanju, Buchmann je priključen iz juniora, dok su doveli još Laimera iz Leipziga i Guerreira iz Borussije kao slobodne igrače.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Dobar štoper šteta što u bayernu neće imati partnera. Sve rupa do rupe od de ligta pa nadalje.
0 0
Dovode ovog vojnika , a nema ko gola dati e moj Bayernu opet ćeš Bundesligu igrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti