Deschamps siguran da je Pogba nedužan: "Ni sekundu ne vjerujem da se htio dopingovati"

Selektor Francuske mu pružio podršku

Deschamps siguran da je Pogba nedužan: "Ni sekundu ne vjerujem da se htio dopingovati"

E. Čaušević

Fudbalski svijet jučer je šokirala informacija da je Paul Pogba suspendovan na četiri godine nakon što je pao na doping testu, a o tome je govorio i francuski selektor Didier Deschamps.

Sud u Italiji odlučio je da kazni Pogbu s čak četiri godine neigranja fudbala nakon što je pao na doping testiranju prošle godine.

Pogba je na testu pao nakon utakmice protiv Udinesea koja se igrala u avgustu prošle godine, a nažalost nije isti prošao ni nekoliko sedmica kasnije kada su mu u krvi ponovo pronađene nedozvoljene supstance.

Francuz se branio na sudu pričom da nikakve nedozvoljene supstance nije uzimao na svoju ruku niti je bio upućen u bilo šta, ali to je odbijeno.

O Pogbi je pričao i selektor reprezentacije Francuske, Didier Deschamps, koji također nije krio koliko je šokiran zbog suspenzije nekadašnjeg reprezentativca te zemlje.

Oglasi

On je za L'Equipe poručio da ne vjeruje da je Pogba htio da se dopinguje jer ga poznaje kakav je, te da on to nikada ne bi uradio.

"Ne vjerujem ni sekundu da je Pogba htio da se dopinguje. Poznajem ga jako dobro i znam kakav je. Ono što je on prošao prethodnih mjeseci je bilo itekako teško i mogu samo da zamislim kako se sada osjeća", rekao je Deschamps i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veoma sam tužan zbog njegove situacije i nadam se iskreno da će se stvari promijeniti. On se mora boriti i ne smije odustati jer svi vjerujemo da je nedužan i da ne zaslužuje takvu suspenziju koja mu je izrečena".

Pogba i njegov advokatski tim spremaju već žalbu na ovu odluku, a sam igrač je poručio da će sve javno reći šta se dešavalo kada to zakonski bude mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi