Pao na doping testu, ali to nije ništa u odnosu na ono što mu je Juventus jutros uradio!

Pogba dotakao dno

Pao na doping testu, ali to nije ništa u odnosu na ono što mu je Juventus jutros uradio!

Endin Čaušević

Fudbalsku javnost jučer su šokirale informacije da je Paul Pogba pao na doping testu i da mu prijeti žestoka suspenzija. Nakon svega što je prošao prethodne dvije godine za njega je ovo težak udarac, ali ono što mu sprema Juventus će mu sigurno najteže pasti od svega.

Pogba je muku mučio s povredama prethodne dvije godine, a sada kada se konačno oporavio i počeo da igra potvrđeno je da je pao na doping testu zbog čega će Francuz sigurno biti suspendovan.

Italijanski mediji pišu da je Pogba bio pozitivan na doping tenstu 20. avgusta nakon utakmice protiv Udinesea, te da su mu u krvi pronađene supstance testosterona što je strogo zabranjeno.

Pogba ima tri dana da pošalje novi uzorak na analizu, a ukoliko i tada bude suspendovan prijeti mu žestoka suspenzija od dvije godine čime bi njegova karijera dotakla samo dno.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste da Juventus nije stao iza svog igrača jer su čelnici ovog kluba brže bolje odlučili da suspenduju Pogbu iako on ima pravo na još jedan uzorak koji može biti i negativan.

Oglasi

Reakcija Juventusa mnoge je iznenadila, a La Gazzetta dello Sport piše da to nije iznenađenje jer su čelnici kluba donijeli ekspresno odluku šta će uraditi ukoliko Pogba na kraju bude suspendovan.

Naime, s francuskim reprezentativcem će odmah biti raskinut ugovor jer su oni ljuti što je Pogbin nalaz na doping testiranju bio pozitivan i tvrde da to nema nikakve veze s njima.

Iz Juventusa su odmah poručili da su prethodnih godinu dana tokom Pogbinog dugog oporavka poštovali sva pravila i da su šokirani što su pronađeni tragovi testosterona u njegovoj krvi, te su poručili da oni za to nisu odgovori.

Stara dama se odmah ogradila i poručila da je Pogba jedini krivac u svemu tome i da je očito slušao ljude koje nije trebao, a sada će ga to žestoko koštati. Pogbi su jutros saopštili šta će se desiti ukoliko padne i na B testu, te da uopšte neće imati njihovu podršku u tom slučaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/dusan-vlahovic-djecak-dres-navijac-juventus-rasprava-ljut-video/457411[/twitter]

Ukoliko Pogba dobije kaznu koja se očekuje onda će to za njega vjerovatno biti i kraj karijere jer teško da će se uspjeti vratiti i pronaći klub ako se dokaže da je igrao dopingovan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti