Pištolj uperen u glavu, a ispod maske njegov rođeni brat - 13 miliona ili si mrtav
Foto -Kevin Domas (AFP / Reuters)

Suđenje 15. septembra u Parizu

Pištolj uperen u glavu, a ispod maske njegov rođeni brat - 13 miliona ili si mrtav

Midhat Šljivak

Paul Pogba pojavit će se 15. septembra na sudu u Parizu u procesu koji se vodi protiv njegovog brata Mathiasa i njegovih saradnika koji su od njega pokušali iznuditi novac.

Mathias Pogba uhapšen je prošle godine pod optužbama za iznudu svog brata Paula. On je s nekoliko osoba zarobio Paula i tražili su mu 13 miliona eura. Tvrdili su da im je ostao dužan tu cifru zbog zaštite koju je imao 13 godina unazad.

Pogba je iznio šokantne detalje o tijeku otmice. Strahovao je za život i zbog toga je obećao isplatu novca.

"Bio sam jako uplašen jer nisam znao za šta su sposobni. Dvojica su uperila pištolje u mene i tada sam ih, iz straha za vlastiti život, uvjerio da ću platiti koliko očekuju. Nisam ništa mogao učiniti, napali su me iznenada", rekao je Paul Pogba.

Nakon otmice su ga još nekoliko puta posjetili u Manchesteru i Torinu, a ispostavilo se da je među njima bio i njegov brat Mathias.

Oglasi

On je kao i njegovi saradnici uhapšen i 15. septembra će po prvi put vidjeti brata nakon dugo vremena.

Tog dana je u Parizu zakazano ročište u ovom slučaju. Braća će se pogledati u oči, ali jasno je da Paul u životu više ništa ne želi imati s Mathiasom.

Mathias Pogba je očigledno želio dio bogatstva svog brata. I on je fudbaler no ne tako uspješan i u karijeri je lutao po malim klubovima gdje nije uspio zaraditi previše novca.

Zbog toga je novac odlučio silom uzeti od brata. Potom ga je optuživao i za razne druge stvari i to bi ga na kraju moglo odvesti iza rešetaka.

On je u fudbalskoj karijeri nastupao u Francuskoj (Quimper, Tours), Italiji (Pescara), Engleskoj (Crewe Alexandra, Crawley Town), Španjolskoj (Manchego, Lorca, Murcia), Nizozemskoj (Sparta Rotterdam), Škotskoj (Partick Thistle) i Sloveniji (Tabor Sežana ).

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Bratski...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi