Novi klub Pogbu čeka raširenih ruku: Pripremili su mu nestvarne uslove i broj 10!

Ide u Juventus

Novi klub Pogbu čeka raširenih ruku: Pripremili su mu nestvarne uslove i broj 10!

Eldar Ganibegović

Paul Pogba završio je avanturu u Manchester Unitedu i ovog ljeta će promijeniti klub, a najveći favorit za njegov potpis je Juventus.

Šanse da se Pogba vrati u "Staru damu" rastu i on bi ovih dana trebala potpisati novi ugovor.

Prema riječima novinara Nicola Schira, veznjak bi primao platu od psam miliona eura godišnje, a ne sedam i po kako se prvobitno pričalo, čemu bi se pridodao bonus od još dva miliona eura.

Istovremeno, Juventus priprema dres s brojem 10 za Paula Pogbu, koji je do ove sezone nosio Argentinac Paulo Dybala. U svom prvom mandatu u Torinu, Pogba je nosio šesticu.

Paradoksalno, Manchester United će fudbaleru isplatiti malo bogatstvo čak i kada ga službeno izgubi. U pitanju je bonus za vjernost i koštat će Britance 3,78 miliona funti, navodi Daily Mail .

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači su bili izuzetno ljuti kada su čuli za ovu klauzulu koju smatraju ponižavajućom i za klub i za njih.

Dakle, cijela investicija Manchester Uniteda u Paula Pogbu je nevjerovatna: 218,93 miliona funti, tijekom šest sezona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Broj 10 je spreman za Kijezu..! Pogba uzima broj 6 !
0 2
2323
Nikakav igrac..6 god u ManU nije utakmice odigrao kako treba...precijenjen igrac zahvaljuci Raioli....ne vrijedsi tih para
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi