Paul Pogba odlazi, Juventus zamjenu vidi u reprezentativcu Srbije
Lazar Samardžić jedna je od opcija za nasljednika Pogbe u Juventusu.

Jedna od opcija

Paul Pogba odlazi, Juventus zamjenu vidi u reprezentativcu Srbije

E. Oštraković

Paul Pogba je suspendovan zbog pada na doping testu. Problemi su to i za Juventus koji sada mora da nađe zamjenu za Francuza.

Nakon pada na doping testu francuski veznjak gvinejskog porijekla suspendovan je na četiri godine. To znači da bi se na teren mogao vratiti tek kada bude imao skoro 35 godina.

S tim u vezi, jasno je da je njegova karijera na najvećem nivou završe, ako je uopšte bude nastavljao. No, Juventus sada mora da nađe zamjenu.

Iz Tuttosporta već nude uobičajena imena kandidata koji se pojavljuju za pojačanje veznog reda.

Teun Koppmeiner iz Atalante, kao što znamo, glavna je želja drugoplasiranog kluba Serije A i to nije neka novost.

Oglasi

Uz njega tu su još tri igrača, među njima i reprezentativac Srbije: Heorhii Sudakov (Shakhtar Donetsk), Lazar Samardžić (Udinese) i Lewis Ferguson (Bologna).

Što se tiče Lazara Samardžića, on ugovor s Udineseom ima do ljeta 2026. godine. Njegova se trenutna vrijednost procjenjuje na 20 miliona eura.

Za tim iz Udina je ove sezone upisao 24 nastupa i postigao tri pogotka uz dvije asistencije. 

Udinese ga je 2021. godine kupio za tri miliona eura od RB Leipziga, a sada bi itekako mogao da profitira na njemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj dečko je prošao sve omladinske selekcije Njemačke. Na 28 nastupa je postigao devet pogodaka.

Međutim, kada je došlo vrijeme da se bira A tim, odabrao je Srbiju za koju je debitovao u martu 2023. godine i do sada skupio pet nastupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi