Ionako je na dnu, a sada bolan udarac Paulu Pogbi sprema i Juventus!
Juventus želi da raskine ugovor Paula Pogbe i uštedi tako 30 miliona eura.

U Torinu žele da uštede

Ionako je na dnu, a sada bolan udarac Paulu Pogbi sprema i Juventus!

E. Ganibegović

Paul Pogba doživio je veliki udarac. Suspendovan je na četiri godine zbog pada na doping testu, a sada mu ozbiljan udarac sprema i Juventus, no to je bilo i za očekivati.

Kao slobodan igrač se u ljeto 2022. godine Paul Pogba iz Manchester Uniteda vratio u Juventus. No, otada sve sami problemi za veznjaka.

Povrede su ga udaljile dosta dugo s terena. Kada je i igrao, to nije bilo baš bajno i krasno, a sada su stigle katastrofalne vijesti po njega. 

Naime, nakon pada na doping testu francuski veznjak gvinejskog porijekla suspendovan je na četiri godine. To znači da bi se na teren mogao vratiti tek kada bude imao skoro 35 godina.

S tim u vezi, jasno je da je njegova karijera na najvećem nivou završe, ako je uopšte bude nastavljao. Sada mu ozbiljan udarac sprema i Juventus.

Juventus želi da uštedi 30 miliona eura

Francuski veznjak ugovor sa Starom damom ima do ljeta 2026. godine. To znači da bi više od pola suspenzije odradio kao član Juventusa.

Oglasi

Jasno, čelnicima italijanskog velikana to ne ide u prilog. U Torinu žele da raskinu ugovor s bivšim fudbalerom Manchester Uniteda i Le Havrea.

Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport su potvrdili ovu informaciju. Juventus bi tako uštedio oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za vrijeme dva mandata u Juventusu, Paul Pogba je četiri puta bio prvak Italije, dva puta je osvojio italijanski Kup i tri puta Superkup.

Ukupno je upisao 190 nastupa u dresu tima iz Torina. Postigao je 34 gola i podijelio 41 asistenciju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Da ode na tiktok malo Pogba!
1 0
Vinnie_Jones
Ni prvi ni posljednji put da dokazu da se igraci djubrentusa dopinguju. Sjetimo se samo finala lige prvaka 1996 protiv Ajaxa. Pola ekipe djubrentusa pozitivno na doping. Cak su isli sa Ajaxom i na sud i glavni doktor djubrentusa je zavrsio 22 mjeseca u zatvoru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije