Paul Pogba objasnio zašto se okrenuo Islamu: To je nešto prekrasno, pronašao sam svoj mir
Pogba je ove godine obavio umru

Majka Paula Pogbe je muslimanka, ali on kaže da nije bio odgajan kao vjernik

Paul Pogba objasnio zašto se okrenuo Islamu: To je nešto prekrasno, pronašao sam svoj mir

S. Pašalić

Igrač Manchester Uniteda Paul Pogba je posljednjih mjeseci konstantno na naslovnicama koje pišu da bi ovog ljeta mogao preći u Real Madrid.

Za to vrijeme Francuz se nalazi na odmoru, a prvo mjesto koje je posjetio je bila Mekka, a sada je odlučio da u jednom intervjuu objasni zašto je odlučio da prigrli Islam.

Pogba je izjavio kako je nakon što je otkrio islam pronašao svoj duhovni mir. Francuz je također dodao da nije bio odgojen kao vjernik iako je njegova majka muslimanka, ali je odlučio da istraži religiju nakon što je vidio da se nekoliko njegovih prijatelja okrenulo vjeri.

"Islam mi je sve, on čini da sam zahvalan na svemu. Učinio je da se promijenim, shvatim stvari u životu i učinio je da sam mirniji iznutra"

"Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam rođen kao musliman iako moja majka jeste muslimanka. Rastao sam poštujući svakoga. Islam nije slika koju svi vide, nije terorizam. Islam je nešto divno", rekao je Paul Pogba.

"Mnogo sam se pitao o životu, istraživao sam. Molio sam se sa prijateljima i osjetio sam nešto drugačije"

"Osjećao sam se odlično. Od tog dana sam samo nastavio. Moraš da se moliš pet puta dnevno jer je to stub islama. Ja to radim."

"Ta religija mi je otvorila um i učinila me je boljom osobom. Ovaj život ima test, čak i ako nisi musliman ti si normalno ljudsko biće. Imaš ljudske odnose i poštovanje za ono što jesi, bilo koje da si religije ili boje kože. Islam je samo to - poštovanje čovječanstva i svega", zaključio je Pogba.

Pogbe je ove godine obavio umru uz poruku na svom Instagram profilu: "Nikad ne zaboravi bitne stvari u životu", a u budućnosti planira obaviti i hadž.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

epa
jos frajer treba biti pa na dresu napisati hadzi POGBA... to kralju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi