Dybala "prelomio" i donio odluku koju je malo ko očekivao

Ide u Romu

Dybala "prelomio" i donio odluku koju je malo ko očekivao

E. Čaušević

Argentinski reprezentativac Paulo Dybala karijeru će najvjerovatnije nastaviti u dresu Rome.

Dybala je napustio Juventus na kraju sezone nakon što nije uspio da dogovori nastavak saradnje s ovim klubom, te ima pravo bez obeštećenja da pronađe novi angažman.

Argentinac se povezivao najviše s Interom i činilo se da će sigurno potpisati za klub s Meazze, ali je došlo do neočekivanog preokreta.

Naime, u borbu za Dybalin potpis uključila se Roma i mnogi su se iznenadili činjenicom da Argentinac zapravo želi da karijeru nastavi u dresu rimskog kluba.

Fabrizio Romano objavio je sinoć da je Roma poslala zvaničnu ponudu Dybali koju će on najvjerovatnije prihvatiti, a sve bi se trebalo ozvaničiti u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je ponudila Dybali ugovor do ljeta 2025. godine uz godišnju platu od šest miliona eura plus dodatni bonusi koji će zavisiti od njegovih igara u dresu Vučice.

Također, Romin as u rukavu je bio i Jose Mourinho koji je direktno nazvao Dybalu i objasnio mu da će on biti lider ekipe, te da će se oko njega graditi igra rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi