Pauza je, a FK Goražde već počinje sa poslom: "Imat ćemo jedan od najboljih terena u BiH!"
Radovi na Gradskom stadionu u Goraždu su tek počeli, a u planu je još nekoliko projekata koji bi također brzo trebali biti realizovani

Predsjednik Muhamed Zejnilhodžić za SportSport.ba

Pauza je, a FK Goražde već počinje sa poslom: "Imat ćemo jedan od najboljih terena u BiH!" · Intervju

FK Goražde je jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH završio sigurnom pobjedom protiv Viteza rezultatom 3:1, zahvaljujući kojoj je ovaj klub na pauzu otišao kao osmoplasirani tim tabele.

Nakon 15 odigranih kola, Goražde ima sasvim solidan skor od po šest pobjeda i poraza, te tri remija i sigurna pozicija u sredini tabele dobra je podloga za nastavak takmičenja.

Iako je jesenji dio sezone u Prvoj ligi okončan prošlog vikenda, na Gradskom stadionu u Goraždu je već postalo radno. Stadion federalnog prvoligaša počeo je da se renovira, a prvi korak je postavljanje sistema za automatsko navodnjavanje terenam čiji je projekat uradio Grad Goražde.

"Zašto smo se odlučili baš na ovaj projekat? Dugo smo imali smo problema sa navodnjavanjem i zalijevanjem terena. Stara instalacija oko stadiona je ispucala i nije se isplatilo uopšte puštati vodu jer bi, malte ne, više vode otišlo u zemlju nego na teren. Improvizovali smo na razne načine, dovodili vodu crijevima, bili primorani na neka prinudna rješenja. Drago mi je što je Grad Goražde prepoznao problem. Pokrenut je projekat čiji će nadzor vršiti direktor Mensur Ćurović Roka. Ovo je početak jedne lijepe priče", govori za SportSport.ba predsjednik FK Goražde Muhamed Zejnilhodžić.

Zejnilhodžić najavljuje da je u planu još projekata

Plan je da se nakon uspostavljanja sistema za navodnjavanje krene u nove projekte - čepovanje terena, sijanje trave, te izravnavanje terena koji bi na proljeće trebao biti jedan od najboljih u Prvoj ligi, ali i cijeloj BiH.

"Potrebno nam je da igramo na kvalitetnom terenu. Ne samo nama kao klubu, već cijelom našem kraju. Imamo još dosta stvari u planu, a nadam se da će ovi radovi biti gotovi kroz 15-ak dana. Da to prezimi kako treba, pa da proljeće dočekamo sa jednim od najljepših terena u Bosni i Hercegovini".

Goražde na zimsku pauzu odlazi u dobrom raspoloženju, ali sa neriješenim statusom trenera.

"Mislim da možemo biti zadovoljni prvom polusezonom. Sezonu smo započeli sa tri gostovanja u prva četiri kola, gdje smo očekivali barem tri boda, a nismo osvojili nijedan. Kasnije smo se postepeno dizali, vezali pet pobjeda i drastično popravili plasman na tabeli. Nakon toga smo ponovo jedno vrijeme stagnirali sa rezultatima, ali sve u svemu - ne možemo biti nezadovoljni, uopšte".

"Liga odavno, možda nikada nije bila kvalitetnija. Mnogo je dobrih ekipa, dobrih igrača i mislim da je naš plasman u sredini tabele realan. Cilj nam je da opstanemo u ligi i rekao bih da smo na dobrom putu", poručuje Zejnilhodžić, te dodaje:

"Odnedavno naš trener više nije Nihad Nalbantić, koji sa svojim licencom nije mogao voditi utakmice Prve lige. Dobijali smo kazne od Saveza s kojim se teško nosimo jer finansijski nismo u najboljoj situaciji, ali šta je tu je. Novog trenera još nismo imenovali, ali u opticaju je nekoliko imena. Uskoro ćemo sjesti i razgovarati za kandidatima, pa ćemo izabrati najbolje rješenje".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kada je riječ o igračkom kadru, mislim da će nas na zimu napustiti možda dvojica ili trojica fudbalera, dok će ostali ostati na okupu. Planiramo i dovesti trojicu fudbalera, ali mlađih od 21 godine, zbog pravila Saveza. S njima smo do sada bili u deficitu".

Goražde će drugu polusezonu otvoriti domaćom utakmicom protiv Igmana, kada bi uslovi za odigravanje utakmice na Gradskom stadionu trebali biti neuporedivo bolji nego do sada.

Top Komentari

Zeleni_zub
dajte čovjeka u Želju, vidi što dobro čepuje stadion
8 2
casimiro
Svaka cast!!!Znas li sta trebas da uradis da imas teren kao Zeljo!Ima dobrih terena i u premier ligi!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi