Legenda nedavno snimljena pijana na ulici - Sada zabila nož u leđa vlastitoj reprezentaciji
Pavel Nedved odbio je da radi u reprezentaciji Češke, iako su ga svi tamo očekivali.

Nedved u centru pažnje

Legenda nedavno snimljena pijana na ulici - Sada zabila nož u leđa vlastitoj reprezentaciji

Eldar Ganibegović

Zlatnu loptu je osvojio 2003. godine, a sada se o njemu priča uglavnom u negativnom kontekstu. Pavel Nedved je narušio svoju reputaciju, a sada je zabio nož u leđa i ljudima u Češkoj.

Pavel Nedved je zasigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler kojeg je dala Češka. Godine 2003. osvojio je Zlatnu loptu i pamti se kao jedan od najboljih igrača s početka 21. stoljeća. 

Međutim, nakon završetka fudbalske karijere, njegova reputacija je opala. Dosta se pisalo o njegovim poslovnim i ljubavnim aferama, snimljen je i pijan u Torinu, a sada su u njega razočarani u Češkoj.

Pavel Nedved odbio reprezentaciju Češke

Za vrijeme igračke karijere, Pavel Nedved je za reprezentaciju Češke nastupio 91 put. Bilo mu je to dovoljno da postigne 18 pogodaka u najdražem dresu.

Posljednju utakmicu igrao je protiv Srbije 2006. godine, a skoro 20 godina nakon oproštaja od dresa Češke, razočarao je ljude u savezu, ali i navijače.

Oglasi

Petar Fousk, predsjednik FS Češke, ponudio mu je mjesto sportskog menadžera reprezentacije. Kako češki mediji prenose, svi su očekivali da će to glatko prihvatiti, no on je odbio.

"Želio bih komentirati ponudu za mjesto glavnog menadžera češke reprezentacije koju sam dobio od predsjednika Petra Fouska i člana izvršnog odbora gospodina Šadeka. Moram unaprijed izjaviti da cijenim ponudu i uslove te da sam je vrlo pažljivo razmotrio. Cijenim i pristup FS-a tijekom pregovora. Nažalost, nakon zrelog promišljanja i brojnih konsultacija, odlučio sam da to ne mogu prihvatiti", rekao je Nedved.

"Nakon mnogo godina izvan Češke, nisam siguran bih li mogao pomoći češkom fudbalu u ovom trenutku. Tim više što zbog sve nužnijih boravaka u inostranstvu još nisam stalno u Češkoj", dodao je bivši veznjak.

On je ovu odluku obrazložio jučer. Samo dan prije no što Češka treba izabrati novog selektora, koji će ekipu voditi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Češka je smještena u grupu F s Portugalom, Turskoj i pobjednikom C staze baraža koji se igra u martu (Grčka, Luksemburg, Gruzija ili Kazahstan). 

Naime, za danas u 12:30 najavljena je press konferencija na kojoj će Češka najvjerovatnije saznati ime novog selektora, uoči nastupa na EP u Njemačkoj u junu i julu ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi