Pedro Rodriguez osvajanjem Evropa lige kompletirao nevjerovatnu kolekciju trofeja

Ako želite trofeje, zovite njega

Pedro Rodriguez osvajanjem Evropa lige kompletirao nevjerovatnu kolekciju trofeja

Španski ofanzivni fudbaler Pedro Rodriguez sinoć je svojoj kolekciji trofeja dodao još jedan.

On je sa svojim Chelseajem osvojio Evropa ligu čime je kompltirao nevjerovatnu kolekciju trofeja.

Prije Evropa lige Pedro je osvajao Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Na taj način je postao prvi fudbaler ikada koji je uspio da prikupi sve ove trofeje.

Od ostalih trofeja Pedro je osvojio pet puta špansko prvenstvo, tri puta Kup Kralja, četiri puta Superkup Španije, Premier ligu i FA Cup.

To znači da Pedro u svojim vitrinama ima 25 osvojenih trofeja što ga čini jednim od najtrofejnijih igrača današnjice.

Osim što je osvajao sve ove titule, Pedro je u finalnim mečevima gotovo uvijek bio jedna od najvažnijih karika. On je jedini Španac koji je pogađao u finalu Lige prvaka, finalu Evropa lige, Superkupu UEFA-e i Svjetskom klupskom prvenstvu.

"Mnoge stvari na ovom svijetu vam mogu dosaditi, ali ne i pobjeda. Uvijek želiš da pobjeđuješ, uvijek želiš da osvajaš trofeje, bez obzira koliko ih već imaš", rekao je Pedro nakon sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, on je u Chelsea stigao prije četiri godine iz Barcelone i od tada je standardni član prve postave londosnkih Plavaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi