Pellegrini: Dobijao sam kritike zbog Džeke
FOTO: EPA

Trener Manchester Cityja priznao

Pellegrini: Dobijao sam kritike zbog Džeke

Manuel Pellegrini je za britanske medije priznao da je dobijao brojne kritike zbog odlaska Edina Džeke u Romu. 

Kapiten bh. reprezentacije je nakon nemilosti na Etihadu odlučio preseliti u redove Rome, a trener Manuel Pellegrini je unatoč odlasku smatrao da mu u Manchester Cityju nije potrebno novo rješenje na napadačkoj poziciji. 

"Bilo je puno kritika na moj račun kada nisam doveo zamjenu za Džeku, ali i Negreda. Međutim, kada imate napadača kao što je Kelechi Iheanacho onda morate njemu pružiti priliku prije svih. Zaslužio je", kazao je Pellegrini.

Pellegrini se tokom razgovora osvrnuo na takmičenje u Capital One Cupu. 

"Pred nama je 27. januara uzvratna utakmica protiv Evertona i moramo dati svoj maksimum da pobijedimo i prođemo u sljedeći krug. To je vrlo važno za nas, a također želimo se približiti vodećim klubovima u prvenstvu i spremno dočekati Ligu prvaka", dodao je trener Manchester Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi