Pellegrino: Žao mi je što odlazim, ali razumijem odluku kluba

Dobio otkaz u Southamptonu

Pellegrino: Žao mi je što odlazim, ali razumijem odluku kluba

Rukovodstvo engleskog premierligaša Southamptona nakon serije loših rezultata otpustilo je trenera Mauricija Pellegrina.

Sveci su slavili u samo jednom od posljednjih 17 susreta i otkaz argentinskom stručnjaku je logičan slijed događaja, a osim Pellegrina, izlazna vrata su također pokazana i njegovim saradnicima Carlosu Compagnucciju i Xavieru Tamaritu.

Pellegrino je nakon otkaza izjavio da mu je žao što napušta Southampton u teškoj situaciji, ali da razumije odluku ljudi iz kluba.

"Žao mi je što sam napustio klub u ovoj situaciji, ali kada nemate rezultate... Razumijem odluku koju je klub morao da preduzme. Od početka sam pokušavao da dam najbolje od sebe svakog dana, pokušao sam ponosno da predstavljam klub", napisao je Pellegrino u pismu navijačima koje je objavljeno na klupskoj stranici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim svima sve najbolje do kraja sezone, uživao sam u nevjerovatnom iskustvu i znam da Southampton ima sve što je potrebno za napredak", dodao je Pellegrino.

Još uvijek nije poznato ko će preuzeti Southampton. Kao mogući kandidati spominju se Mark Hughes, Slaven Bilić, Siniša Mihajlović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi