Svrake razbile Svece, Pellegrino platio poslom

Southampton otpustio trenera

Svrake razbile Svece, Pellegrino platio poslom

Ekipi Southamptona nikako da krene ove sezone, a Sveci se trenutno nalaze samo jedan bod iznad zone ispadanja, te sada već dolazi u pitanje njihov opstanak u Premier ligi.

Loši rezultati "kurnisani" subotnjim porazom (3:0) od Newcastlea koštali su posla Mauricija Pellegrinija s obzirom da su čelnici Southamptona odlučili uručiti otkaz argentinskom stručnjaku osam utakmica do kraja sezone.

Inače, Pallegrino je u junu prošle godine zamijenio Claudea Puela na klupi Svetaca, ali čelnici kluba nikako nisu zadovoljni njegovim učinkom.

Ovo je šesta uzastopna sezona Southamptona u Premier ligi, a u proteklih pet nijednom nisu završili ispod 14. pozicije na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Southampton će u nedjelju pokušati izboriti polufinale FA Kupa u susretu sa Wiganom, a da li će do tada Sveci imati novog stratega ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi