Ancelottijev prvi transfer na ljeto neće biti Mbappe: Real za 1,5 miliona eura kupuje zvijezdu!

"Ovaj čovjek igra spektakularno"

Ancelottijev prvi transfer na ljeto neće biti Mbappe: Real za 1,5 miliona eura kupuje zvijezdu!

Edmir Škorić

Real Madrid je pobijedio Getafe sa 2:0 u četvrtak navečer i zadržao prvo mjesto na tabeli španske La Lige. Kraljevi su se suočavali sa raznim kadrovskim problemima, ali i pored toga Carlo Ancelotti nije inzistirao na zimskim pojačanjima.

Real se od početka sezone oslanja na ono što ima u rosteru i nije bilo planova da se dovede neko novi tokom zimskog prijelaznog roka, a sve su oči uprte na ljeto kada će Kraljevi sasvim sigurno krenuti u šoping.

Još uvijek im je želja Kylian Mbappe iz PSG-a, kao i Alphonso Davies iz Bayerna, ali postoji igrač koji se svojim sjajnim nastupima nametnuo kao prvi izbor Ancelottija za ljetne transfere i to je Florentinu Perezu Italijan već saopštio.

S dva gola Getafeu, Joselu je donio Realu novu pobjedu. Doveden je prošlog ljeta da zamijeni Kariam Benzemu i to na posudbu do kraja sezone. Igrač Espanyola je bio tek privremena opcija i ima otkupnu klauzulu od 1,5 miliona eura. Joselu je već izjavio da ju je spreman i sam platiti samo da ostane u Madridu.

No, s obzirom na ovosezonska izdanja Španca, čini se da za tim nema potrebe. Carlo Ancelotti je cijenio način na koji se Joselu razvija i nije se libio pohvaliti ga na kraju utakmice, rekavši da je presretan što ima takvog igrača pod svojom komandom, a "Don Carlo" je dao naslutiti da bi ga volio imati i naredne sezone u ekipi.

Oglasi

“Čini apsolutno sve što može da ostane ovdje, igra spektakularno. Blagoslov je imati takvog kvalitetnog napadača. Drugačiji je, uvijek spreman. Kad uđe na teren, uvijek nam pomogne. Svi smo oduševljeni njegovim razvojem", rekao je Carlo Ancelotti o Joseluu.

Joselu je ove sezone odigrao čak 31 utakmicu za Los Blancose, ali je na terenu proveo samo 1424 minute. Bilo mu je dovoljno da postigne 12 golova i doda četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je, javlja As, 14. igrač po minutaži ove sezone u Real Madridu, a treći strijelac kluba. Ancelotti je već sada odlučan da ga klub otkupi, a Madriđanima je odšteta od 1,5 miliona eura isuviše mala i samo je pitanje kada će aktivirati otkupnu klauzulu.

Situacija s Joseluom ne bi trebala imati nikakav utjecaj na cjelokupan transfer plan Kraljeva, koji i dalje žele mega zvijezde u timu, a Mbappe i dalje ostaje prva i najveća želja Florentina Pereza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi