Nikad čudniji nastup Pepa Guardiole pred kamerama: "U ovoj državi vam to ne dozvoljavaju"

Nakon meča protiv Copenhagena

Nikad čudniji nastup Pepa Guardiole pred kamerama: "U ovoj državi vam to ne dozvoljavaju"

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je sa 3:1 pobijedio Copenhagen i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon utakmice Pep Guardiola je stao pred kameru kako bi dao izjavu, te odavno čudniji nastup španskog stručnjaka nismo vidjeli.

Građani su nastavili s odličnim igrama ove sezone i nalaze se na putu da odbrane titulu prvaka Evrope.

City je sinoć sa 3:1 pobijedio Copenhagen i s ukupnih 6:2 uspio je da slavi u ovom dvomeču i zasluženo se plasira u četvrtfinale ovog takmičenja.

Nakon utakmice Pep Guardiola pojavio se pred kamerom kako bi dao svoj komentar na utakmicu, ali Španca odavno nismo gledali u čudnijem izdanju.

Guardiola i novinar nisu baš "kliknuli" na prvu što se osjetilo tokom cijele izjave. Španac je bio itekako rezervisan na mnogim pitanjima, a kada ga je pitao za derbi protiv Liverpoola koji čeka Građane za vikend on nije htio o tome da priča.

Oglasi

Također, Manchester City je postao prvi engleski klub s deset uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka što je bilo prvo pitanje za Guardiolu, a on je dao odgovor na svoj način.

"Još jedan rekord", kratko je prokomentarisao Guardiola, a zatim ga je novinar pitao za odličnu formu u kojoj se nalazi njegov tim.

"Idemo korak po korak. Sada idemo na Anfield, ali korak po korak. Veoma sam zadovoljan igrom. Liverpool? U petak ću pričati o Liverpoolu", dodao je trener Manchester Cityja i nastavio.

"Promjene u sastavu? Htio sam odmorne igrače. Imamo dosta utakmica, normalno kada igrate Ligu prvaka utorak ili srijedu u ligi vam dozvole da igrate prvenstvo prije toga u subotu, ali to nije slučaj u ovoj državi", kaže Guardiola.

Oglasi

Novinar je potom pitao Guardiolu da li vjeruje da postoji neka ekipa koja može pobijediti City ove sezone jer njegov tim izgleda zaista fantastično i nezaustavljivo.

"A Real Madrid, Bayern, PSG ili Inter koji igra sjajno i u prvenstvu ima 15 bodova prednosti nad konkurencijom?", dodao je Guardiola na kraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za igrače Manchester Cityja nema odmora jer već za vikend Guardiolin tim gostuje na Anfieldu gdje igra derbi 28. kola Premiershipa protiv Liverpoola.

Ova utakmica igra se u nedjelju s početkom u 16:45 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi