Pepu su dva dana prije derbija javili užasne vijesti, sprema se još jedna koj bi ga mogla dotući

Jedan od mečeva odluke u borbi za titulu

Pepu su dva dana prije derbija javili užasne vijesti, sprema se još jedna koj bi ga mogla dotući

E. Škorić

U nedjelju se jako važna utakmica u borbi za titulu igra na Etihadu, gdje će Manchester City ugostiti trenutnog lidera, ekipu Arsenala.

Arsenal i Liverpool imaju po 64, a trećeplasirani Manchester City ima bod manje. S obzirom da je ostalo još devet kola do kraja, sada bi svaka utakmica mogal biti jako važna u borbi za titulu, a naročito su važne one u kojim se međusobno sastaju timovi iz vrha.

Liverpool u nedjelju čeka Brighton, dok će City i Arsenal odmjeriti snage na Etihadu, a Pep Guardiola neće moći da računa na dvojicu bitnih igrača, defanzivce Kylea Walkera i Johna Stonesa. No, na putu je da sazna još jednu lošu vijest, budući da je veoma upitan nastup čovjeka koji se smatra glavnom pokretačkom snagom Cityja.

Walker i Stones su zadobili povrede tokom nastupa za Englesku proteklih dana u prijateljskim mečevima. Walker je pretrpio povredu tetive u porazu Engleske od Brazila 1:0 prošle subote, dok je Stones bio prisiljen napustiti nakon samo 10 minuta remija 2:2 s Belgijom, obje utakmice na Wembleyu.

Oglasi

Upitan o situaciji s povredama, Guardiola je rekao: "Povrede? Ederson je puno puno bolji, ali Kyle i John su odsutni. Tako je kako je. Za Kylea će to biti teže nego za Johna (u smislu oporavka), ali sada ne znam koliko će utakmica biti vani".

Na pitanje je li iznenađen da je Stones započeo obje utakmice, kada je selektor Engleske Gareth Southgate imao druge opcije u odbrani, uključujući Evertonovog Jarrada Branthwaitea, Guardiola je bio škrt na riječima. "Ne bih da komentarišem tu situaciju".

Pepa ipak raduje da je njegov tim i dalje u konkurenciji za tripletu.

"Dobro je biti ovdje. Ove sezone smo bili jako dobri. Nakon onoga što se dogodilo prošle sezone, jako je važno biti u konkurenciji za tri najvažnija naslova u sezoni".

“Još je 10 utakmica u Premier ligi i sada je svaka utakmica važna. Igrali smo stvarno dobro prošli mjesec, ali reprezentativna pauza, prva utakmica nakon toga je uvijek teška i niste sigurni kako će stvari izgledati".

Oglasi

Upitan o Arsenalu koji je kritikovan zbog navodnog pretjeranog slavlja nakon pobjede nad Liverpoolom 3:1 u februaru. "Ne reagujem na te stvari", rekao je Guardiola. “Ako se želite slikati, slikajte se. U čemu je problem?", poručio je trener Cityja.

Arsenal je prošle sezone izgubio 4:1 od Cityja, a Guardiola je upitan kakva je razlika između Topnika prije i sada. "Isti menadžer, isti igrači, rekao je Guardiola, dodavši: "Oni kontrolišu mnoge aspekte igre i svaki put su sve bolji i bolji. Kad imate dosljednost u pogledu ideja i istog menadžera, uvijek napredujete. Ako promijeniš trenera i igrače, to je teže".

Kevin De Bruyne propustio je međunarodnu stanku za Belgiju zbog povrede, ali je tokom sedmice trenirao u Cityju, iako je Guardiola ostao suzdržan oko toga hoće li veznjak biti spreman za nedjelju. "Kevin je stvarno tako važan igrač," rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bila je ovo teška sezona za njega s povredama i neuspjesima, izbivao je neko vrijeme, ali jučer je jako dobro trenirao i vidjet ćemo kako je".

S obzirom na trenutnu formu, De Bruyneovo eventualno neigranje u nedjelju bio bi zaista veliki udarac za City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi