Željka Sopića povezuju s Aberdeenom: "A zašto? Što ne Manchester City?"
Željko Sopić ima legendarne press konferencije skoro svaki put. U Hrvatskoj je s izjavama nešto kao kod nas Edis Mulalić ili Amar Osim.

Trener Rijeke opet dominira

Željka Sopića povezuju s Aberdeenom: "A zašto? Što ne Manchester City?"

E. Ganibegović

Ako pratite press konferencije Rijeke otkako je trener Željko Sopić, gotovo je sigurno da ćete se barem jednom i nasmijati. Tako je bilo i sada pred meč protiv Rudeša.

Lider protiv fenjeraša. Tako se može najkraće opisati utakmica koja nas čeka u Hrvatskoj 30. marta.

Naime, Rijeka u okviru 28. kola HNL gostuje kod Rudeša i pojeda je sigurno imperativ u bici za naslov prvaka zemlje u konkurenciji Hajduka i Dinama.

Uoči ove utakmice održana je press konferencija tima s Rujevice na kojoj se javnosti obratio harizmatični trener Željko Sopić.

U svom stilu, kako smo i navikli, odgovarao je na pitanja novinara, a jedno od njih se ticalo i škotskog Aberdeena s kojim se veže Sopićevo ime.

Željko Sopić se, naime, posljednjih dana povezuje s odlaskom u Aberdeen. On je u odbio takvu mogućnost riječima da je tamo stalno kiša i da to nije dobro za njegovu frizuru.

Oglasi

Upravo to ga je pitao jedan od kolega novinara na pressici Rijeke, na šta je trener Rijeke imao spreman odgovor.

"To sam ja kolegi rekao poslije utakmice. Općenito kad neko pokaže neki interes, nemam interes baš nikakav, znači 0 interes imam za Aberdeen. U principu to su vam ona medijska nagađanja. Ko je reko? Zeko reko. Niti je mene kontaktirao, niti Rijeku.

Zašto ne Manchester City? Koja je razlika. Kad se već pišu gluposti, zašto ne nešto bolje. Ozbiljno vam kažem, 0 imam interesa i za Aberdeen i za nekog drugog. Trenutno mi je fokus samo na Rijeci i uz dužno poštovanje prema Abardeenu da dođe 10 puta bolji klub ja bih ostao tu trenutno", istakao je Sopić.

Odlične vijesti pred utakmicu s Rudešom za Željka Sopića svakako su i te što se u tim vraća nakon povrede najbolji strijelac ekipe sa sedam postignutih pogodaka, Niko Janković.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dodao je Janković i četiri asistencije u ligi ove sezone i drugi je u timu po tom parametru, dok je Fruk apsolutno nenadmašiv koji je s 12 asistencija prvi asistent lige i ima čak duplo više od Miereza koji ima šest.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Sopa povedi nas, naslov je sve blize. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi